Shaolin Kempo Gouda in de prijzen

Gouda – Op zondag 18 November 2018 vond het Nederlands kampioenschap Kempo Traditional & Fighting plaats in Arnhem. De Goudse vereniging Shaolin Kempo Kai mocht aantreden met 18 deelnemers waaronder debutanten maar ook veteranen in de sport, en won maar liefst 26 prijzen.

De dag begon met de onderdelen van Traditional waarbij in het eerste uur van de wedstrijd al een Nederlandse titel bij het onderdeel Kata werd gewonnen door de jongste deelnemer Skylen de wit (8). Nikki Smitskamp verdedigde haar Nederlandse titel met succes en won ook goud op het onderdeel Kata. Shannen van der Poel werd na zwaar blessureleed eerder dit jaar ook Nederlands kampioen bij het onderdeel Kata. Monique den Hartog, die na een lange historie van nationale en internationale wedstrijden voor de laatste keer meedeed aan het onderdeel Kata veroverde tevens een Nederlandse titel. Bij Kata veroverden ook anderen mooie podium prijzen zoals Anouk van der Poel, Has van der Poel en Riksmitskamp die allen zilver behaalden. Nikki Stevens behaalde brons.

Na het onderdeel Kata was het tijd voor het onderdeel Wapen Kata, een schijngevecht met een denkbeeldige tegenstander waarbij je een traditioneel wapen naar keuze gebruikt. Bij dit onderdeel werd de hoofdleraar van Shaolin Kempo Kai, Has van der Poel Nederlands kampioen. En zijn oudste dochter Shannen van der Poel behaalde ook een eerste plek. Zilver was er bij Wapen Kata voor Nikki Smitskamp, Anouk van der Poel, Lucas Mes en Rik Smitskamp.

Advertisements

Aan het onderdeel Synchroon wapen Kata deed het team gevormd door Has, Anouk en Shannen van der Poel mee, en dit was niet tevergeefs. Het familieteam behaalde Goud.

Na een succesvolle ochtend, was het in de middag tijd voor Fighting. Het eerste onderdeel van Fighting dat plaatsvond was Semi-contact. Bij dit onderdeel is het de bedoeling de tegenstander zo snel mogelijk te raken met goed geplaatste stoten of trappen die niet te hard zijn. Bij Semi contact werd zilver gewonnen door Erik van Achterberg en Simo Dahi. Brons was er voor Rik smitskamp, Jelle Boer en Shannen van der Poel.

Als laatste onderdeel was Full contact aan bod, het onderdeel waar veel bezoekers op zaten te wachten. Bij dit onderdeel is het de bedoeling om je tegenstander zo hard mogelijk te raken met stoten of trappen en tevens is er grondgevecht toegestaan. Na hele harde, en zware wedstrijden liet Shaolin Kempo Kai zijn dat het een vereniging is die allround is en kan presteren op alle onderdelen. Er werd zilver gewonnen door Simo Dahi en Shannen van der Poel. Brons was er voor Gijs Grit en Kevin van Dommelen.

Ook de andere deelnemers van Shaolin Kempo Kai die net buiten de prijzen zijn gevallen hebben erg goed gepresteerd, en konden met opgeheven hoofd terug naar Gouda.

Met deze geweldige resultaten hebben een aantal van de deelnemers zich geplaatst voor het Wereld Kampioenschap Kempo wat in April zal plaatsvinden in Spanje. Tevens wordt er hard gezocht om deze reis voor zoveel mogelijk deelnemers mogelijk te maken, en dit kan niet zonder sponsoren.

Hebben deze resultaten u geïnteresseerd gemaakt, en overweegt u om Shaolin Kempo Kai te sponsoren? Mail dan naar shaolinkempokai@planet.nl 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

22-11-2018 15:40