Seizoen weer van start voor Goudse Cricketers

SONY DSC

Gouda – Wanneer de meeste sportseizoenen langzaam tot een einde komen, draaien de spelers van Goudse Cricket Club Olympia warm voor de start van hun competitie. Na een aantal oefenwedstrijden begint het seizoen begin mei dan echt voor de vijf teams van Olympia.

Dit jaar strijden vier Goudse teams om het kampioenschap in hun poules. Naast de twee jeugdteams (U13 en U17) zijn dat Olympia I (wederom in de Overgansklasse) en Olympia Zomi (serieuze recreatieklasse). Het eerste team komt dit jaar met een sterk verjongd team in actie. De investeringen in het jeugdcricket heeft resultaat gehad; dit jaar zullen vijf jeugdleden het team structureel versterken.

Eind april begroette Olympia hun coach voor dit seizoen. Nieuw Zeelander Dylan Hay is de komende maanden de traineren coach voor de jeugdteams. Daarnaast zal hij Olympia I versterken als ‘overseas player’. De eerste oefenwedstrijd waarin Hay in actie kwam beloofde een succesvol seizoen. Hij toonde daarin direct zijn klasse aan bat.

Advertisements

Op Hemelvaartsdag komt Olympia I in actie in het Groenhovenpark in Gouda. Het weekend daarna brandt de competitie echt los en komen alle vier de teams in actie. Op 13 mei spelen de Goudse talenten van U17 team in de ochtend thuis. De andere teams spelen dan een uitwedstrijd.

Officiële opening clubhuis

Een ander heuglijk feit voor dit seizoen is de officiële opening van het zelf gefinancierde en gebouwde clubhuis. Vorig jaar was dit onderkomen al in gebruik genomen, maar de afgelopen weken zijn de laatste klusjes gedaan. Daarmee is na ruim veertig jaar een einde gekomen aan het ‘zwervend’ bestaan van Olympia en heeft de club nu eindelijk een eigen stek. Op 7 juli is de feestelijke opening.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

07-05-2018 09:46