Ramadan in het Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) besteedt ook dit jaar weer aandacht aan de Ramadan. Op dinsdagavond 15 mei start voor de meeste moslims de vastenmaand. Het GHZ respecteert iedereen in zijn/haar geloof of levenswijze en waar dat kan wordt er rekening gehouden met persoonlijke wensen.

Tijdens de Ramadan is het voor moslimpatiënten in het GHZ mogelijk om na zonsondergang een vegetarische soep geserveerd te krijgen. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen gedurende deze hele periode bidden in speciaal daarvoor ingerichte gebedsruimtes in het ziekenhuis.

Regels en gebruiken
De regels en gebruiken gedurende de Ramadan kunnen het genezingsproces van een gelovige moslimpatiënt vertragen of zelfs stilleggen. Tijdens de Ramadan maken patiënten samen met hun behandelend arts een afweging tussen de medische verantwoordelijkheid van de arts en de religieuze plicht die een patiënt voelt. De arts kan adviseren om op andere wijze aan de religieuze verplichtingen te voldoen.

Advertisements

Suikerfeest
Traditioneel wordt de Ramadan afgesloten met het Suikerfeest of het Id-al-Fitr. Dan serveert het GHZ voor alle opgenomen patiënten een traditioneel glaasje muntthee met lekkere zoetigheden. Het beëindigen van het vasten is één van de belangrijkste Islamitische feestdagen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

07-05-2018 09:53