Seán Mallon spreekt bij Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o.

A rugby player kicking a ball

Gouda – Als afsluiting van het seizoen heeft de Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o. een topspreker in huis gehaald. Dinsdag 15 mei komt KNVB-bestuurder Seán Mallon op bezoek.

Seán Mallon groeide op in Noord-Ierland, maar kwam al op jonge leeftijd naar Nederland. Hier ging hij verder met waar hij op het Ierse eiland mee groot was geworden: rugby. Hij leidde de club Castricum twee keer naar het landskampioenschap. Na een loopbaan-beëindigende blessure werd hij rugbyscheidsrechter, waarin hij het ver schopte: hij werd zelfs internationaal scheidsrechter. Hierna werd hij opleider van scheidsrechters en in 2012 raakte hij betrokken bij het Masterplan Arbitrage van de KNVB.

Tegenwoordig is hij hoofd arbitrage-opleidingen bij de KNVB en staat hij voor de taak de rapportage op de schop te gooien. Over dat laatste zal hij niet spreken, maar zijn grote theoretische en praktische kennis van de arbitrage in zowel het voetbal als het rugby garanderen een leerzame en entertainende avond, waarbij Seán de discussie niet uit de weg zal gaan. Het thema van de avond zal zijn: De raakvlakken (en verschillen) tussen rugbyarbitrage en voetbal-arbitrage. Als neventhema zal Seán praten over ‘de perceptie van eerlijkheid’.

Het bestuur van de Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o. nodigt alle KNVB- en clubscheidsrechters uit de regio uit om deze avond bij te wonen. De avond begint om 20.45 uur in de accommodatie van Korfbalvereniging Gemini in het Groenhovenpark in Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

07-05-2018 09:55