Schulenklopper benoemd als hoofdcoach Ju Jitsu JBN

Gouda – Allard Schulenklopper is de nieuwe hoofdcoach jiujitsu. De 43-jarige Gouwenaar begint 15 april met zijn nieuwe baan. De vacature voor hoofdcoach jiujitsu was ontstaan nadat eind vorig jaar de topsportstructuur van jiujitsu is heringericht. Dit heeft tot gevolg dat sinds 1 januari van dit jaar jiujitsu is opgedeeld in topsport en wedstrijdsport (breedtesport) en dit binnen de Judo Bond Nederland zowel binnen het bestuur (strategisch) als op het bondsbureau (uitvoering) als zodanig is ingericht.

Schulenklopper, die gemiddeld een dag in de week aan de slag gaat, krijgt als voornaamste taak om bij te dragen en uitvoering te geven aan het jiujitsu topsportbeleid. Daarnaast draagt de hoofdcoach zorg voor de kwaliteit van nationale trainingen en zit hij de technische overleggen met clubcoaches voor.

Directeur topsport Tjaart Kloosterboer is blij met de komst van Schulenklopper. “Met Allard trekken we een talentvolle trainer/coach aan, die de afgelopen jaren heeft bewezen om jiujitsuka’s aan de hand van een volledig trainingsprogramma te laten pieken op eind toernooien. Wat topsport betreft hebben we met jiujitsu nog een flinke stap te maken en samen met Allard gaan we de komende tijd hard aan de slag om dit te bewerkstelligen.”

Schulenklopper is vanzelfsprekend blij met zijn benoeming. “Ik sta te trappelen om binnen de bond aan de slag te gaan. Samen met de clubcoaches wil ik de komende jaren bouwen aan een nationale selectie die structureel blijft meedraaien met de wereldtop. Binnen het jiujitsu hebben we daar iedereen bij nodig en daarom start ik nog liever vandaag dan morgen.”

Met de komst van een hoofdcoach, die zowel voor fighting als duo regie zal voeren op de (inter)nationale programma’s, is ook de nationale training in ere hersteld. Met ingang van 17 april vindt deze nationale training op woensdagavond plaats in de Ruskahal op Papendal

https://www.jbn.nl/nieuws/schulenklopper-benoemd-als-hoofdcoach-jiujitsu

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving? Mail het ons via redactie@degouda.nl Download nu deGouda App voor iOS en Android     05-04-2019 12:15