Schaatsen: Marathonmedailles voor Sjors van der Meer en Kirsten Velzeboer

Zilver en brons bij Nederlands Studenten Kampioenschap marathonschaatsen

Op de Jaap Edenbaan in Amsterdam is op zaterdagavond 7 maart jl. het Nederlands Studenten Kampioenschap Marathonschaatsen gereden. De snelste landelijke marathonschaatsers die studeren aan een Hogeschool of Universiteit kwamen uit in de diverse categorieën. In de Elite-klasse reden twee schaatsers van SC Gouda naar het podium: de drieëntwintigjarige Goudse Kirsten Velzeboer behaalde brons en zilver was er voor de achttienjarige Boskoper Sjors van der Meer.

Op de Jaap Edenbaan in Amsterdam, een 400-meter baan zonder overkapping waardoor de weergoden vrij spel hebben, werd op zaterdag 7 maart het jaarlijkse Nederlandse Kampioenschap Schaatsen voor Studenten georganiseerd. De beste studerende schaatsers uit heel Nederland komen hier bij elkaar om te strijden voor de marathontitels. De Goudse Kirsten Velzeboer sloot haar eerste marathonseizoen bij de landelijke A-dames dan toch nog waardig af met een bronzen plak in Amsterdam. Door ziekte en blessures was ze in de wekelijkse wedstrijden nog weinig voorin te zien geweest, maar in deze laatste marathonwedstrijd van het seizoen zat ze goed in de kopgroep en legde in de eindsprint beslag op de derde plaats. Clubgenoot Sjors van der Meer reed in de herenwedstrijd over zeventig ronden naar een fraaie zilveren medaille

Advertisements

Op zondag 8 maart waren er weer twee medailles voor SC Gouda-schaatsers: bij het baankampioenschap Allround in Utrecht werd de veertienjarige Lianne van Loon eerste bij de Junioren-C en werd de dertienjarige Sanne Teekens tweede bij de Pupillen.

Op zondag 15 maart a.s. sluit SC Gouda het schaatsseizoen af met de Clubkampioenschappen in Utrecht.

scgouda