Waterpolo: BZ&PC haakt voorlopig af in de strijd om de titel

De heren van BZ&PC hebben belangrijke punten laten liggen in de strijd om de titel. De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel verloor in Zaandam met een teleurstellende 6-4.

De Bodegraafse waterpoloërs wisten in het eerste deel van de wedstrijd aanvallend weinig kansen te creëren. ZV de Zaan maakte er dankbaar gebruik van, maar kon er niet van profiteren. Mede door het goede keeperswerk van Robin Nieuwhof bleef BZ&PC op de been. Echter konden de Bodegravers een tegendoelpunt niet uitsluiten en kregen maarliefst in de laatste seconde van de eerste periode een tegentreffer.

ZV de Zaan greep de offday van BZ&PC met beide handen aan en liep in de tweede periode maarliefst uit naar een 3-0 voorsprong. In het laatste deel van de wedstrijd namen Bodegravers meer risico om de wedstrijd te laten kantelen. Mede door een goal van Rob Peek en Joey Schellingerhout wist BZ&PC de achterstand terug te brengen naar een 4-2. Door de achterstand van 2 doelpunten was alles nog mogelijk in de resterende vierde periode. Echter wist BZ&PC de stijgende lijn in de resterende minuten van de wedstrijd niet door te zetten. ZV de Zaan trok aan het langste eind en won met 6-4.

Advertisements

Door de nederlaag van afgelopen zaterdag, staan de heren van BZ&PC op een vijfde plaats. De volgende competitiewedstrijd zal 14 maart thuis om half 9 tegen Aqua-Novio’94 in De Kuil gespeeld worden.

bzpc