Basketbal: Bouncers Dames 1 op koers voor het kampioenschap

Na de 47-13 winst op Klipperstars 2 blijft Bouncers Dames 1 op koers voor het kampioenschap. Ook Heren 1 deed wat het moest doen, winnen van Lokomotief 2 uit Rijswijk, 65-40.  Heren 3 moest in Rotterdam helaas zijn meerdere erkennen in Baros 3, 60-48.  Heren 22 1 verloor in ’s Gravenzande met 68-51 van Westland Stars 1. Heren 20 2 bood het bezoekende Quick Runners 1 uit Huizen goed partij, maar verloor uiteindelijk met 49-60. Jongens Onder 18 1 kon het in Dordrecht niet bolwerken tegen Rowic, 75-45. Meisjes Onder 16 1 kon het in de Mammoet niet bolwerken tegen het hoog geklasseerde Leiderdorp 1, 30-47. Jongens Onder14 1 kende tegen The Jumpers 1 uit Den Haag een wat mindere tweede kwart en verloor uiteindelijk met 46-56. Jongens Onder 14 2 blijft na het verlies met 87-23 uit bij Leiderdorp 2 op 0 punten staan. Jongens Onder 14 3 moest in Noordwijk tegen MVS een ruime 97-41 nederlaag incasseren. Gemixt Onder 12 1 had geen moeite met Rotterdam Basketball 1 en won met 86-34. Gemixt Onder 12 3 speelde een prima wedstrijd tegen Oegstgeest 1 en won met 39-24.

Bouncers Heren 1 kreeg zaterdag in de Mammoet Lokomotief 2 uit Rijswijk op bezoek. Uit was na een spannend wedstrijd gewonnen van Lokomotief 2. Met die wedstrijd in gedachten begonnen de bezoekers met een felle verdediging, zodat Bouncers maar moeizaam tot scoren kwam. Verdedigend gaf ook Bouncers echter weinig weg, zodat het eerste kwart met 12-10 gelijk opging. Ook in het tweede kwart bleef de thuisploeg verdedigend scherp, men gunde de bezoekers slechts 7 punten en kon een kleine voorsprong worden opgebouwd. Rust 23-17. De tweede helft gaf een goed samenspelend Bouncers te zien, waardoor de voorsprong verder werd uitgebreid. In het laatste kwart werd de Rijswijkse tegenstand met een aantal punten op rij gebroken en liep Bouncers alsnog naar een ruime 65-40 overwinning. Op 14 maart wacht in Berkel Rodenrijs de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 Squirrels. Bouncers moet winnen om in de race voor het kampioenschap te blijven.

Jongens Onder 14 1 en The Jumpers 1 uit Den Haag hielden elkaar vrijdagavond in de Duikelaar aardig in evenwicht. Na 12-12 in het eerste kwart liet de thuisploeg de bezoekers in het tweede kwart echter iets te ver weglopen door slechts vier punten te scoren. Rust 16-27. In de tweede helft pakte Bouncers wel de winst in het derde kwart met 13-12, maar bleef The Jumpers op gelijke hoogte en kon Bouncers het verschil van 11 punten bij rust niet meer goed maken. Winst voor The Jumpers met 46-56.

Bouncers Gemixt Onder 12 1 schoot tegen het bezoekende Rotterdam Basketbal 1 met 25-12 in het eerste kwart goed uit de startblokken. En na de winst in het tweede kwart met 18-5 was de strijd in feite al beslist. Het derde kwart van Bouncers was met 29-8 al even flitsend als het eerste kwart, waarna de ploeg van trainer/coach Marcel de Jong in het vierde kwart wat gas terug nam. Winst voor Bouncers met 86-34. Zaterdag 14 maart wacht in de Duikelaar om 18.00 u de zware klus tegen medekoploper Woodpeckers uit Houten.

Bouncers Gemixt Onder 12 3 pakte in de eerste periode tegen het bezoekende Oegstgeest 1 al 8 punten voorsprong om die, ondanks een wat mindere vijfde periode, niet meer uit handen te geven. Via een 20-9 ruststand werd een regelmatige 39-24 overwinning behaald.