Samenwerking Sport.Gouda en De Groeiling

Gouda – Sport.Gouda en De Groeiling ondertekenden dinsdag 16 oktober een samenwerkingsovereenkomst. Doel van deze overeenkomst is onder meer de realisatie van kwalitatief goed bewegingsonderwijs door vakdocenten van Sport.Gouda op de Goudse scholen van De Groeiling.

De vakdocenten van Sport.Gouda gaan vanuit het project ‘Zij-instroom vakleerkrachten’ bij de scholen van De Groeiling aan de slag als leraar basisonderwijs. Dit zorgt voor werkdrukvermindering voor de reguliere leraren op deze scholen.

Daarnaast zorgt de overeenkomst binnen de scholen van De Groeiling voor onderlinge afstemming van het onderwijs in de brede zin en in het bewegingsonderwijs. Bijvoorbeeld over het omgaan met frustratie van kinderen, het samenwerken en omgaan met anderen, het overwinnen van angst, het zicht krijgen op wat je kunt en je van daaruit verder ontwikkelen en het omgaan met angst en agressie.

Advertisements
De Groeiling

De Groeiling is een schoolbestuur voor primair onderwijs op katholieke en interconfessionele grondslag met 21 basisscholen en 1 school voor speciaal onderwijs. De scholen staan in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Oudewater, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Sport.Gouda

Sport.Gouda beheert en exploiteert een breed aanbod van sportvoorzieningen en draagt zorg voor activiteiten die voortkomen uit het gemeentelijk sportbeleid. Daarnaast kan men bij Sport.Gouda terecht voor buitenschoolse activiteiten, organisatie en uitvoering van sportevenementen, advies en consult.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
16-10-2018 15:46