Zaagwerkzaamheden in recreatiegebied Twaalfmorgen

Reeuwijk – Vanaf deze week laat Staatsbosbeheer namens Groenalliantie Midden-Holland zaagwerkzaamheden uitvoeren in recreatiegebied Twaalfmorgen bij de Reeuwijkse Plassen. Zieke essen worden verwijderd en ook wordt een aantal andere bomen weggehaald om meer doorzicht te creëren. Gedurende de werkzaamheden kunnen wandelaars en fietsers enige overlast ondervinden.

In veel gebieden van Groenalliantie Midden-Holland staan essen die zijn aangetast door de essentaksterfte. Vanwege veiligheidsredenen worden de zieke essen verwijderd. Staatsbosbeheer combineert deze werkzaamheden waar mogelijk met werkzaamheden voor de Kwaliteitsimpuls.

Combineren werkzaamheden

Als onderdeel van de Kwaliteitsimpuls wordt in recreatiegebied Twaalfmorgen op aantal plekken meer doorzicht gecreëerd. Deze aanpassingen zijn in de ontwerpfase afgestemd met de omgeving. Juist deze werkzaamheden zijn goed te combineren met de zaagwerkzaamheden die vanwege de essentaksterfte en onderhoud uitgevoerd moeten worden. Deze zaagwerkzaamheden lopen vooruit om de resterende werkzaamheden voor de kwaliteitsimpuls die voor 2019 op de planning staan.

Advertisements
Regionale aannemer

Een aannemer uit de regio, Den Boer Groenprojecten uit Krimpen aan den IJssel, voert de werkzaamheden uit. Deze aannemer gaat de komende periode in een aantal recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen zaagwerkzaamheden uitvoeren.

Kijk voor informatie op: www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
16-10-2018 14:18