Roeien voor het goede doel!

Op zaterdag 13 februari 2016 houdt CrossFit Gouda samen met Roparun team 293 – Steamwork een roeimarathon van 52 kilometer. De gehele opbrengst gaat naar Stichting Roparun en wordt gebruikt voor de (na)zorg voor kankerpatiënten. De keuze voor 52 kilometer is een bewuste: dit is 10% van de afstand die tijdens de Roparun van Parijs naar Rotterdam hardlopend, in estafettevorm, wordt afgelegd.

Wil je meedoen? Schrijf je dan samen met een teamgenoot in voor deze zware uitdaging voor het goede doel.

Een team bestaat uit 2 deelnemers. Teams kunnen zich tot 1 februari 2016 inschrijven via info@crossfit-gouda.nl. De minimale inschrijvingskosten per deelnemer zijn 37,50 euro, dus per team 75 euro. Uiteraard worden teams gestimuleerd om zich zoveel mogelijk te laten sponsoren door familie, vrienden, collega’s en andere bekenden. Er wordt geroeid op Concept2 roeiapparaten. De marathon start om 12.30 uur en duurt de hele middag.

Roparun team 293 – Steamwork is een Roparun team met collega’s en vrienden uit Sliedrecht en Gouda en omgeving. Sinds 2011 doen we mee aan de Roparun en hebben we al ruim 120.000 euro opgehaald. Dit jaar hebben we als doel om 50.000 euro op te halen door middel van diverse acties als een drummarathon, spinningmarathon, roeimarathon, sponsorlopen voor middelbare scholen en een theatershow.

De Roparun is een stichting die geld inzamelt door middel van het organiseren van een hardloopwedstrijd in estafettevorm van 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam en van 580 kilometer van Hamburg ook naar Rotterdam, ieder jaar in het Pinksterweekend. Er doen ongeveer 320 teams mee die samen ruim 5 miljoen euro ophalen. Het ingezamelde geld wordt door de Roparun verdeeld over ongeveer 175 tot 200 goede doelen die zich bezig houden met de (na)zorg voor kankerpatiënten. Daarbij moet gedacht worden aan het vakanties voor kankerpatiënten en hun familie, hoofdhuidkoelers, pruiken, inloophuizen en ondersteuning van hospices.

Meer informatie over de roeimarathon vindt je op www.crossfit-gouda.nl