Volleybal: TIMIOS DAMES 1 ONGESLAGEN DE WINTERSTOP IN

Afgelopen zaterdag stond voor Timios Dames 1 de laatste wedstrijd voor de korte winterstop op het programma. Uit in Noordwijk werd moeizaam met 2-3 van Novo D1 gewonnen.

Na een 2-0 achterstand in sets (25-20 en 25-23) wist het team van coach André Hoving de wedstrijd punt voor punt om te buigen en na 22-25 en 24-26 gewonnen te hebben moest de 5e set de beslissing brengen. Naast het harde teamwerk zorgde het sterke blok van Angela Dijkstra, prima aanvallen van Angela Hunink en een goede servicebeurt van Yvonne van Tol voor de eindoverwinning: 13-15.
Met 32 punten uit 8 wedstrijden verstevigt dames 1 haar positie in de 1e klasse. VV Haaglanden staat weliswaar nog boven Timios, maar heeft met 40 punten uit 11 wedstrijden wel 3 wedstrijden meer gespeeld.

Voordat Timios D1 aan de 2e helft van het volleybalseizoen zal beginnen, geven de dames eerst nog een clinic aan de deelnemertjes van het Kerstvolleybaltoernooi. Op dinsdag 29 december doen namelijk maar liefst 19 teams van de basisscholen uit Waddinxveen en Boskoop mee aan dit gezellige toernooi. De inschrijving is inmiddels gesloten, maar iedereen is natuurlijk welkom om naar de clinic te komen kijken. Deze start om 10.00 uur en aansluitend vindt het toernooi plaats tot 15.00 uur in de Plataan in Boskoop.
Na deze een korte winterstop speelt dames 1 op maandag 4 januari 2016 alweer de bekerwedstrijd tegen Waterlanders D1 uit Nieuwkoop. Dit team staat 5e in de andere 1e klasse met 29 punten uit 8 wedstrijden. Op papier zou Timios dus moeten kunnen winnen, maar het belooft een spannende strijd te worden. Publiek is van harte welkom om in de Groenswaard naar deze wedstrijd te komen kijken (aanvang: 20.00 uur).
Op zaterdag 9 januari wordt de reguliere competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Kratos D2, om 16.30 uur in de Groenswaard in Waddinxveen. Kratos D2 staat momenteel 6e op de ranglijst.