Afscheid van concertmeester Annemarie van Prooijen Gouwehart Orkest

Het GouweHart Orkest speelde afgelopen vrijdag in een uitverkochte Oud Katholieke kerk als afsluiting van haar zesde project sinds de oprichting in oktober 2013. Reacties uit het enthousiaste publiek: “Het orkest is in twee jaar enorm gegroeid; dit niveau hoor je in Gouda maar een paar keer per jaar.”
Tevens werd er afscheid genomen van concertmeester Annemarie van Prooijen. De violiste zal zich de komende tijd meer toeleggen op haar carrière als viooldocent en kamermusicus.
Een geëmotioneerde Annemarie op de foto met de voorzitter van de Stichting GouweHart Orkest, Aaf Gerhardt, die liet weten met spijt afscheid te nemen van de concertmeester, die steeds vriendelijk, maar doortastend het orkest aanvoerde. Annemarie heeft een actieve rol gespeeld bij de oprichting van het semiprofessionele orkest, en heeft vele prachtige solo’s gespeeld, waaronder vorig jaar het Dubbelconcert van Bach.

Er is hiermee bij het GouweHart Orkest een vacature ontstaan voor een professionele concertmeester met ervaring in de barokmuziek.