Puntenverlies voor Timios Dames 1

Waddinxveen/Boskoop – Ondanks de afwezigheid van Elise Aref, vertrokken het eerste damesteam van Timios vrijdagavond 12 oktober enthousiast richting Scheveningen. De uitwedstrijd tegen Kalinko dames 4 stond op het programma. De tegenstander was maar met 7 speelsters aanwezig. Trainer Jan Zaal had de wedstrijd goed voorbereid en Timios begon vol goede moed aan de wedstrijd. Het was voor Caitlin de Rooij haar debuut bij dames 1, een spannende avond.

Helaas was Kalinko in de eerste set te sterk. Een goede service serie van de Haagse dames maakte het Timios erg moeilijk. 25-20 was het resultaat. De tweede set begon Timios sterk. De eigen servicedruk was een flink toegenomen. Helaas kwam Kalinko in haar spel en wisten ze de kansen te keren. Ze trokken de set naar zich toe met 25-19. In de derde set kreeg Timios de opdracht om positief te blijven volleyballen en niet teveel de koppies te laten hangen. Een goede poging maar helaas opnieuw zonder gewenst resultaat. Aan het einde van de set stond er 25-16 op het scorebord.

Met een 3-0 achterstand werd de 4e set gestart. Met het motto “alles of niets” keken we na enkele minuten tegen een onwaarschijnlijke achterstand van 10-0 aan. Gelukkig kwam Timios terug in de wedstrijd. De aanmoedigingen van de bank en tribune en het plezier in het spel, gaf de mogelijkheid om terug te komen tot een 14-14 stand. Helaas kwamen daar de sterke service van Kalinko, en het gerommel van Timios om de hoek kijken en hierdoor ging ook de 4e set naar de dames uit Scheveningen. Met een 4-0 verlies verlieten de Waddinxveense dames teleurgesteld het veld. Er is genoeg gezien waar de komende weken op getraind gaat worden.

Komende week wordt in Bodegraven de bekerwedstrijd gespeeld. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op woensdag 31 oktober in Schoonhoven. Een beter resultaat is bij beide wedstrijden gewenst.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?