Caecilia en Pionier blazen nieuw cultuurhuis de Theaterbakkerheij in

Gouda – Zaterdag 27 oktober gaan muzikanten van Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda’s Harmonie De Pionier gezamenlijk onder spanning het nieuwe cultuurhuis naast GOUDasfalt, Theaterbakkerheij, inblazen.

Beide muziekverenigingen mogen als allereerste van Gouda gebruikmaken van het nieuwe cultuurhuis. Onder leiding van dirigent Patrick de Heus zullen de muzikanten van 19.30 tot 21.00 uur een concert geven bestaand uit muziekwerken van Caecilia en De Pionier.

Het belooft een knetterend muzikaal feest, want beide verenigingen vieren dit jaar ook nog eens hun 110-jarig bestaan. Omdat de rijke historie van zowel Caecilia als De Pionier leert dat er toch altijd weleens wat gezonde spanning is tussen beide verenigingen, wordt het gezamenlijke concert gebracht onder de ludieke noemer 2×110 jaar = 220 Volt!

Advertisements

Iedereen is van harte welkom om deze primeur in Theaterbakkerheij mee te maken, dus kom, geniet en maak als eerste kennis met dit nieuwe cultuurhuis: gevestigd aan de Gouderaksedijk 24B in Gouda.

De laatste jaren maken Caecilia en De Pionier vaker samen muziek. Zo zijn muzikanten in mei 2016 gezamenlijk op concertreis geweest naar de Goudse zusterstad Kongsberg, om mee te marcheren in een grote parade tijdens de Noorse feestdag en samen te concerteren met Kongsberg Byorkester.

Caecilia en De Pionier hebben ook samen, met Cultuurhuis Garenspinnerij, de beginnerscursus ‘Muziek maak je samen!’ opgezet voor met name schoolkinderen. Deze samenwerking heeft al diverse leerlingen opgeleverd en gaat nu voor het tweede seizoen van start.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
15-10-2018 09:23