Talentvolle Gouwenaars naar EK ju jitsu in Italië

Gouda/Bologna – Vier talenten van het team Den Edel Gouda NL, worden over twee weken door de nationale bond uitgezonden naar het Europees kampioenschap Ju Jitsu in het Italiaanse Bologna. Van 26 t/m 28 oktober aanstaande worden de Europese kampioenschappen Ju Jitsu -18/-21 jaar gehouden. Op donderdag 25 oktober vertrekken 4 Goudse topsporters met het nationale team naar het Italiaanse Bologna.

Caitlin Schillevoort (17), uitkomend in de klasse -70kg bij de dames -18 jaar, komt op zaterdag in actie. Caitlin heeft alle kwalificatie toernooien op haar naam geschreven. De Nederlands kampioene won goud in zowel Denemarken als tijdens de Dutch Open. Waar de Goudse in haar eerste twee jaren van de categorie -18 jaar nog niet constant genoeg bleek in haar resultaten, heeft ze dit jaar aangetoond dat ze thuishoort op het Europese niveau.

Jong

Max Schulenklopper (15) gaat op vrijdag de mat op om zich te mogen meten met de internationale top. Max heeft zijn kwalificatie afgedwongen door zijn Nederlandse titel, zilveren medaille tijdens de Danisch Open en brons tijdens de Dutch Open. Omdat de klasse -81kg in Nederland, maar ook zeker in het buitenland, bezet wordt door met name 17 jarigen, is Max één van de jongste deelnemers in zijn categorie.

Advertisements

Op zondag mag Tom Olde Heuvelt (18) in de klasse -62kg bij de heren -21 jaar, zijn kunnen tonen. Tom, eveneens Nederlands kampioen, is ook één van de jongste vechters in zijn leeftijdscategorie. Waar het hem in de afgelopen jaren in de categorie -18 jaar, niet is gelukt om kwalificatie voor een titeltoernooi af te dwingen, gaat ook hij zich als ‘eerste jaars’ meten met de besten.

Toekomstperspectief

Liam Rietbroek (16), uitkomend in de klasse -66kg bij de heren -18 jaar, zal op vrijdag de mat betreden tegen de internationale Europese top. Liam wordt gezien als één van de talenten. In zijn categorie is hij als 2e Nederlander geselecteerd, achter Europees kampioen Damian Bitter die een jaar ouder is. De bond heeft besloten Liam ook uit te zenden, door zijn bronzen medailles tijdens de Dutch Open en de Danisch Open, mede vanwege het toekomstperspectief.

Vlnr: Max Schulenklopper, Liam Rietbroek, Caitlin Schillevoort, Tom Olde Heuvelt.

 

Generaties

Coach Allard Schulenklopper zal, zoals altijd, zijn pupillen bijstaan tijdens dit EK.
Het aantal medailles tijdens Europese- en wereldkampioenschappen met zijn pupillen, nadert inmiddels de 50. Net als altijd is hij trots op de kwalificaties van zijn pupillen, al brengt dit EK een extra trots gevoel met zich mee, omdat ook zoon Max deel mag nemen.
Opa Mario den Edel, werd in 1980 gekroond tot Europees kampioen. In 1998 behaalde vader Allard brons tijdens het WK.
Nu, wederom ongeveer 20 jaar later, mag ook (klein) zoon Max op het hoogste niveau gaan acteren. ‘Dat heeft voor mij zeker iets extra’s en is heel mooi’, aldus Allard Schulenklopper.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
12-10-2018 16:10