Eerste winstwedstrijd voor mannen van Timios

DCIM100GOPROG0010853.

Waddinxveen/Boskoop – Vrijdagavond ontving Timios een oude bekende in sporthal De Plataan in Boskoop. VSTS H1 uit Bodegraven werd vorig jaar kampioen in de poule in de 1e klasse waaruit Timios via een 2e plaats naar de Promotieklasse wist te promoveren. Vorig jaar trok VSTS twee maal aan het langste eind door beide competitie wedstrijden met 3-2 te winnen.

Vanaf het eerste punt is direct zichtbaar dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. VSTS speelt met meer overtuiging waar Timios wat nerveus aan de wedstrijd voor eigen publiek begint. Met telkens twee tot drie punten achterstand gaat Timios de eindfase in. VSTS maakt echter een aantal onnodige persoonlijke fouten die de ploeg de set kost. Timios pakt het eerste setpunt met 25-23.

De tweede set zet VSTS meer druk waardoor Timios als snel tegen een 4-8 achterstand aankijkt. Halverwege de set heeft Timios zich hersteld. Een dubbele wissel brengt Eric van Hees en Karst Busstra in het veld waardoor Timios met goed serveerwerk een gaatje weet te slaan naar 20-17. Een time-out van VSTS zet de ploeg echter weer op het spoor waardoor het 22-22 wordt. Met een aantal priemende services weet Karst Busstra het de Bodegraafse ploeg echter zo lastig te maken dat Timios ook de tweede set met 25-23 naar zicht toe trekt.

Advertisements

De derde set kenmerkt zich door teveel eigen fouten aan de zijde van Timios. VSTS weet al snel een flinke voorsprong op te bouwen van bijna tien punten. Op het moment dat set praktisch als verloren beschouwd moet worden weet Timios op een servicebeurt van Robbert van Dijk toch weer 5 punten dichterbij te kruipen. Voor setwinst is het echter te laat. Het is wel de opmaat naar een vierde set waarin Timios heer en meester is. VSTS kijkt binnen no time tegen een fikse achterstand aan. En als de energie bij Timios eenmaal goed loskomt is het team slecht te stoppen. VSTS zit er volledig doorheen en weet niet meer dan 12 punten te sprokkelen in deze set. Voor Timios een fraaie opsteker tegen de competitie kampioen van het vorige seizoen die vier broodnodige punten oplevert waardoor Timios de 9e plaats inneemt in de Promotieklasse.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
15-10-2018 09:31