Prachtige resultaten voor Illusion op thuiswedstrijd

Waddinxveen – Afgelopen zaterdag stond Sporthal De Dreef in Waddinxveen in het teken van twirlen. Illusion, de twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, organiseerde de gezellige wedstrijd waarbij verschillende verenigingen uit het land aanwezig waren. Voor de leden van Illusion was het een spannende dag, zeker omdat er twee nieuwe team-routines de vloer op mochten. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Illusion boven verwachting had gepresteerd.

Er werden in totaal elf gouden, elf zilveren en vier bronzen medailles behaald. Daphne Timmermans en Hanneke Heemskerk kwamen op deze wedstrijd uit in de Introductieklasse omdat zij beiden op een nieuwe onderdeel startten. Daphne plaatste zich in de klasse Novice op het onderdeel 1-baton en Hanneke in de klasse Beginner op het onderdeel Solo Dance Twirl. Zij zullen de volgende wedstrijd op deze niveaus mogen deelnemen.

Door meerdere solisten werden er plaatsingspunten behaald voor de selectiewedstrijden van de Nederlandse Kampioenschappen die in november zullen plaatsvinden. De benodigde punten verschillen per niveau (Beginner, Intermediate of Advanced) en dienen tweemaal behaald te worden voor een definitieve plaatsing. Een definitieve plaatsing werd behaald door Isabel Floor en Tara Slaman ( 1-baton), Madelon van Harten (2-baton), Petra van Harten & Hanneke Heemskerk (Duo Twirling), Maaike Luijendijk (Super-X-strut en Solo Dance Twirl), Anne-Fleur Fioole en Djarah Kleiweg (Solo Dance Twirl). Als klap op de vuurpijl behaalde ook Team B voldoende punten voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Advertisements

Team C mocht voor het eerst op met hun show met als thema ‘Rio’. Ondanks de zenuwen spetterde het optreden van de vloer en behaalde ze een prachtige tweede plaats. Ook Team A behaalde een prachtige zilveren medaille met hun nieuwe routine met als thema ‘Showgirls’.

Het was een geslaagde en drukbezochte dag en de perfecte gelegenheid om de nieuwe trainingspakken te presenteren. Deze trainingspakken zijn mogelijk gemaakt door de sponsor De Graaf & Partner (http://www.dgep.nl/).
Meer weten over Illusion en twirlen? Ga naar www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
18-06-2018 09:55