Nieuwbouwwijk Bos & Water in Haastrecht is af

Haastrecht – Vrijdag 15 juni was er feest in nieuwbouwwijk Bos & Water in Haastrecht. De allerlaatste woning is opgeleverd en daarmee is de wijk af. Ontwikkelcombinatie Bergvliet Haastrecht en bouwer Van Wijnen Stolwijk vierden dit bijzondere moment met de kopers. Symbolisch werd de sleutel aan de heer en mevrouw Flach, de trotse nieuwe eigenaren van vrijstaande woning type Cascade.

De gemeente Krimpenerwaard en Ontwikkelcombinatie Bergvliet Haastrecht tekenden in 2014 een herziene samenwerkingsovereenkomst. Iedereen sprak zijn commitment uit om dit gebied aan de bosrand tot een mooie, nieuwe wijk te maken. In april 2016 ging de paal van fase 1 de grond in. Daarna volgden nog twee fasen. En afgelopen vrijdag was het zover. De laatste woning is gebouwd en werd aan de kopers opgeleverd. Hiermee is Bos & Water af en kunnen de bewoners in alle rust genieten van hun nieuwe thuis.

De familie Flach kreeg vrijdag de sleutel van hun vrijstaande huis. Peter vertelt enthousiast: “We woonden in Reeuwijk en wilden naar Haastrecht verhuizen. Hier woont familie en we vinden het een leuk dorp; sfeervol en goed voorzien. Er werd weinig aangeboden in de bestaande bouw. Toen we nieuwbouwplan Bos & Water zagen, waren we op slag verliefd. De kindvriendelijke wijk ligt erg gunstig ten opzichte van het bos en de polder, waar je prachtig, vrij op uitkijkt. Ook de mooie jarendertigarchitectuur vinden we heel aantrekkelijk. We voelen ons heel gelukkig dat we hier mogen wonen. We kijken uit naar een mooie toekomst.”

Advertisements
Wonen in Bos & Water

Peter Immers, locatiemanager bij BPD, vertelt enthousiast. “Voor Ontwikkelcombinatie Bergvliet Haastrecht en Van Wijnen Stolwijk was Bos & Water een mooie kans om onze kwaliteiten als gebiedsontwikkelaar in te zetten voor de ontwikkeling en realisatie van een complete woonwijk met een mooi buitenleven. Want naast de ontwikkeling van woningen waren we ook verantwoordelijk voor de inrichting van de openbare ruimte en de ondergrondse infrastructuur. We zijn bijzonder trots op het eindresultaat en hopen van harte dat iedereen hier met veel plezier zal wonen.”

Bos & Water is een nieuwbouwwijk van 67 nieuwbouwwoningen in Haastrecht. De wijk kenmerkt zich door bijzondere architectonische elementen, waardoor er veel variatie in het uiterlijk van de huizen is. De wijk bestaat uit een mooie mix van eengezinswoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Hiermee is Bos & Water een wijk voor iedereen geworden. De woningen zijn in drie fases gerealiseerd, waarbij de bouw van fase 1 in april 2016 startte.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
18-06-2018 09:52