Wedstrijdverslag polsstokverspringen Zegvelds Kampioenschap

Zegveld – Het polsstokseizoen is inmiddels een aantal weken onderweg en bij vele springers gaat het niveau al flink omhoog. Zo werden er deze week twintig persoonlijke records gesprongen, een schansrecord en een leeftijdsrecord. De lat om in de prijzen te vallen wordt voor iedere springer hoger gelegd. Springers hebben inmiddels het De Samenwerking-klassement helemaal gevuld. De omstandigheden waren lastig. Zo was er op de wedstrijden van dinsdag en woensdag sprake van een lichte tegenwind. Echter, de wind draaide later in de week en zaterdag werden de springers getrakteerd op een zachte wind in de rug.

Op woensdag, de eerste wedstrijddag van de week, was het al smullen in de seniorencategorie. Jaco de Groot (Woerden) sprong toen met 21,60 meter de derde afstand ooit. Stiekem hoopte elke toeschouwer dat hij zaterdag nogmaals voor die uitschieter kon zorgen. Deze uitschieter bleef uit en zo werd hij tweede met een afstand van 19,31 meter. De grote winnaar van de dag was Erwin Timmerarends (Woerden). Na zich met een ‘safe-sprong’ te hebben geplaatst voor de finale, vloog hij in zijn 1e finalesprong naar een afstand van 20,09 meter. Thomas van Midden (Vlist) werd knap derde met een afstand boven de 19 meter.

Het lijkt erop dat Wendy Helmes (IJsselstein) weer goed in vorm begint te raken. Na woensdag al de dagtitel te hebben veroverd, mocht zij zaterdag met de bokaal van het Zegvelds Kampioenschap naar huis. Met een mooi afstand van 15,76 meter sprong zij rivaal, en goede vriendin, Dymphie Baas – Van Rooijen (Oudewater) naar een tweede plek. Met een afstand van 14,45 meter zal Dymphie niet heel erg tevreden zijn en azen op revanche in de komende weken. Julia van Eijk (Haastrecht) zette een aantal keurige sprongen neer en belandde met 13,76 meter op de derde plek. In de finale kon zij zich helaas niet meer verbeteren.

Advertisements
Junioren

Het aanwezigheidspercentage bij de junioren was hoog deze week. Na woensdag zijn favorietenrol waar te hebben gemaakt en de wedstrijd met 19,03 meter te hebben gewonnen, liep het zaterdag iets minder voorspoedig voor Richard van Bemmel (Utrecht). Hij werd tweede met een afstand van 17,04 meter. Winnaar van het Zegvelds Kampioenschap in de categorie junioren werd Lucas van Eijk (Haastrecht). Hij profiteerde maximaal van de steekjes die concurrenten lieten vallen en sprong in de finale naar een afstand van 17,23 meter. Lucas ontwikkelt zich de laatste jaren enorm en is zeker iemand die we in de toekomst vaker op het podium gaan zien. Matthieu van Vuuren (Benschop) completeerde het podium met zijn 16,93 meter. In de finale zat hij dreigend in de stok, maar helaas kon hij de stok niet over het dode punt krijgen.

Jongens

Bij de jongens werd deze week zeer goed gesprongen. Woensdag werden er al twee mooie persoonlijke records gesprongen. Zaterdag, toen de gehele jongens topklasse aanwezig was, kon de strijd weer beginnen. Een strijd die eigenlijk voor de tweede en derde plek werd gevoerd. Reinier Overbeek (Benschop) stak er namelijk weer met kop en schouders bovenuit. In zijn tweede sprong kwam hij tot 19,50 meter, wat een verbetering was van het schansrecord en hem de dagtitel opleverde. tweede werd Roy Velis (Benschop) met een prachtig persoonlijk record van 16,30 meter. Dit was tevens een nieuw leeftijdsrecord voor twaalfjarigen, een prachtige prestatie. Na woensdag de wedstrijd te hebben gewonnen werd Guus Hoogland (Montfoort) op zaterdag keurig derde met een mooie afstand van 15,73 meter.

Meisjes

Ten slotte de meisjes categorie, een categorie vol met talentvolle springsters. Deze meisjes zijn zeer gemotiveerd om te strijden voor de overwinning. Deze motivatie resulteert in veel persoonlijke records. Zo sprong Laura Maaijen (Haastrecht) drie maal een PR. Helaas belandde ze met een afstand van 12,83 meter net buiten het podium op de vierde plaats. Suzanne Mulder (Vlist) brak de 13 meter grens en werd derde met een persoonlijk record van 13,00 meter. Demi Groothedde (Jaarsveld) is al jaren een veelbelovend talent. Vaak weet zij ook de titels te pakken in de topklasse, maar de concurrentie komt snel dichterbij. Zo was Lizanne Schilt (Polsbroek) haar woensdag ruim de baas.

Zaterdag was het Demi die de titel pakte. Zij sprong in haar 1e sprong al de winnende afstand van 13,99 meter. In de laatste sprong leek er nog een superspong aan te komen. De stok werd bijna uitgeklommen, maar helaas viel deze terug. Lizanne liet in de finale ook nog maar eens zien over hoeveel talent ze beschikt en verbeterde haar afstand naar 13,23 meter. Goed genoeg om de tweede plaats te behouden.

De komende week zullen de springers te zien zijn in Jaarsveld, waar de springers op zaterdag om 14.30 uur springen om de RB Traprenovatie Bokaal.

Senioren
1 Erwin Timmerarends (Montfoort) 20.09
2 Jaco de Groot (Woerden) 19.31
3 Thomas van Midden (Vlist) 19.28
4 Rian Baas (Utrecht) 18.89
5 Christiaan de With (Benschop) 18.17

Dames
1 Wendy Helmes (IJsselstein) 15.76
2 Dymphie Baas – van Rooijen (Oudewater) 14.45
3 Julia van Eijk (Haastrecht) 13.76
4 Kimberly Engelhard (Gouda) 13.56
5 Joriene Baas (Oudewater) 13.24

Junioren
1 Lucas van Eijk (Haastrecht) 17.23
2 Richard van Bemmel (Utrecht) 17.04
3 Matthieu van Vuuren (Benschop) 16.93
4 C. de Regt (Linschoten) 16.55
5 Chris Anker (Vlist) 16.42

Jongens
1 Reinier Overbeek (Benschop) 19.50
2 Roy Velis (Benschop) 16.30
3 Guus Hoogland (Montfoort) 15.73
4 Timon de Haay (Lopik) 15.52
5 Harmen Timmerarends (Montfoort) 15.39

Meisjes
1 Demi Groothedde (Jaarsveld) 13.99
2 Lizanne Schilt (Polsbroek) 13.23
3 Suzanne Mulder (Vlist) 13.00
4 Laura Maaijen (Haastrecht) 12.83
5 Rianne de Regt (Linschoten) 12.34

Alle overige uitslagen van de wedstrijd zijn te vinden op http://www.pbholland.com/index.php/uitslaginfo/?id_wedstrijd=2950

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
18-06-2018 09:47