Za. 23-9: Natuurwerkdag en ringslangencontrole met A Rocha Groene Hart

Gouderak – In de Stolwijkse Boezem aan de Tiendweg in Gouderak is op zaterdag 23 september weer een natuurwerkdag. Trek laarzen of stevige schoenen aan in dit prachtige natte gebied. Kinderen zijn ook dan weer van harte welkom, net als op de appelsmulplukdag de week ervoor. A Rocha zorgt voor drinken met wat lekkers erbij. Neem zelf een beker mee en natuurlijk een lunch. We beginnen om 9.30 uur tot ca. 13.30 uur.

Deze ochtend komt ook de Werkgroep Ringslangen langs met wie wij samen 8 april de twee broedhopen hebben aangelegd. Zij zullen met ons controleren hoe het gesteld is met de broedhopen en wellicht zien we ook ringslangen.

De Stolwijkse Boezem ligt aan de Tiendweg te Gouderak. Meld je tijdig aan op groene.hart@arocha.org. Kom zoveel als mogelijk is met de fiets. Parkeren bij de Boezem is niet toegestaan. De auto kunt u parkeren op de Groene Wetering in Gouderak, dat ligt vlakbij het gebied. U loopt dan over de Snippejagerskade (fietspad) de polder in en slaat bij de kruising rechtsaf. De Stolwijkse Boezem ligt aan uw linkerkant. U wandelt er in circa tien minuten naar toe.
Voor vragen kun je contact opnemen met Janneke Bregman (0640121574) of Peter Dijkstra (0643536693).

A Rocha Groene Hart heeft het gebied de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd. In samenwerking met Het Zuid-Hollands Landschap wordt er zorg gedragen voor dit unieke stukje natuur midden in de Krimpenerwaard. We streven ernaar geregeld in dit gebied aan de slag te gaan, en een band op te bouwen tussen christenen in Gouda e.o. en dit mooie natuurgebied. Bezoek www.arocha.nl of kijk direct op http://nederland.arocha.org/nl/a-rocha-groene-hart/. Kijk ook eens op onze www.facebook.com/arochagroenehart.