Za. 23-9: Klassiek Concert voor Cello en Piano in Het Kwartier

Stolwijk – Celliste Hanneke Rouw en de Russische Sofia Vasheruk treden op zaterdag 23 september op met twee Cello Sonates: een van Chopin en een van Lalo in Het Kwartier in Stolwijk.

Hanneke Rouw ontving op haar zestiende al een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Zij speelt op een 95 jaar oude Neuner & Holsteiner cello, die veertig jaar onbespeeld bleef.

Sofia Vasheruk gaf op zesjarige leeftijd al concerten in Duitsland. Zij won vele bekende prijzen in verschillende landen, waaronder ook op het Nationaal Grachten Festival in Amsterdam. Zij studeerde in 2014 cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en geeft sindsdien geregeld concerten als solist en kamermusicus.

Het Kwartier is er trots op een klassiek concert van dit niveau te kunnen presenteren. Na de renovatie van Het Kwartier blijkt de akoestiek in de theaterzaal zowel bij musici als publiek bijzonder goed in de smaak te vallen.

Het concert is zaterdag 23 september, aanvang 20.15 uur in de theaterzaal van Het Kwartier, Jan Steenlaan 16b in Stolwijk. Kaarten zijn aan de zaal te koop voor 12,50 euro.