Nationale Werkbezoekdag 2018

Tijdens de Nationale Werkbezoekdag op 21 november openen honderden organisaties hun deuren om nieuwsgierige werkzoekenden een ‘kijkje in de keuken’ te geven. Organisaties, werknemers én werkzoekenden zijn de spil van de activiteiten op deze dag. Doel is het leggen van contacten en het voeren van netwerkgesprekken binnen bedrijven en publieke instellingen. Organisaties presenteren zich aan de buitenwereld en kunnen geïnteresseerde werkzoekenden enthousiasmeren voor hun bedrijf of branche. Organisaties als McDonalds, Ministerie van Binnenlandse Zaken, DuraVermeer en bijvoorbeeld Google doen mee.

Zelf initiatief nemen

De Nationale Werkbezoekdag staat in het teken van zelf initiatief nemen en participeren. Dit alles door gebruik te maken van de kracht van sociale netwerken. Geen banenmarkt, geen verplichtingen, maar het organiseren van ontmoetingen op kleine schaal. Petra van der Vlugt van Stichting DeBroekriem: “We zien dagelijks dat netwerken ook echt werkt. Juist als werkzoekenden in gesprek komen met professionals uit het bedrijfsleven, ontstaan er vaak relevante ontmoetingen en dat resulteert soms in mooie carrièremogelijkheden.”

Werkzoekenden, laat jezelf zien!

Met de Nationale Werkbezoekdag openen we deuren zodat nieuwsgierige werkzoekenden binnen kunnen kijken bij bedrijven. Werkzoekenden kunnen hierdoor op een positieve manier contacten leggen en informatieve gesprekken voeren. Petra van der Vlugt: “Ik roep dan ook iedereen op om een afspraak in te plannen bij één van de organisaties die dit jaar meedoen. Het kan zomaar zijn dat er vacatures zijn en je uiteindelijk via deze weg aan een nieuwe baan komt. Dus laat jezelf zien!”

Advertisements
Kansen voor organisaties

Ook voor organisaties biedt deze dag kansen. Door mee te doen op 21 november zet je jezelf in de spotlight. Daarnaast is het een kans om potentiële werknemers enthousiast te maken voor jouw vak of branche. Het UWV meldde onlangs nog dat vier op de tien vacatures dit jaar moeilijk vervulbaar zijn volgens werkgevers. Natuurlijk verschilt dit per branche. Petra van der Vlugt: “Zo zien we veel enthousiasme bij werkgevers uit krapte sectoren zoals de zorg en techniek, maar ook organisaties in de zakelijke dienstverlening melden zich aan. Zie deze dag dus als een kans, het hoeft niet veel tijd te kosten en je weet nooit wat het je oplevert!”

Meedoen is eenvoudig

Bedenk wat je op 21 november kan laten zien en hoe je invulling wilt geven aan het programma. Waar je aan kan denken? Petra van der Vlugt: “Dit kan variëren van een netwerkgesprek van een uur tot een rondleiding of meeloopdag. Daar ben je vrij in. Je beslist zelf hoeveel mensen je uitnodigt en hoe lang het programma duurt. Uiteindelijk gaat alles op afspraak. Meedoen is dus heel eenvoudig!”
Kijk op www.werkbezoekdag.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
15-11-2018 10:57