Museumweek bij Museum Gouda

De Nationale Museumweek is het vervolg op het populaire Museumweekend. De Nationale Museumweek is van 18 tot en met 26 april 2015.

Museum Gouda doet hier aan mee met een aantal activiteiten, zoals:

Met je historische held op de foto
Op zaterdag 18 april kunnen bezoekers van Museum Gouda op de foto met een historische held naar keuze. Er kan gekozen worden uit een aantal figuren uit de vaderlandse en Goudse geschiedenis, zoals Willem van Oranje, Piet Hein, Erasmus, Coornhert, de Gebroeders Crabeth, Jan Bleuland, Jacoba van Beieren, burgemeestersvrouw Lydia van Rijswijk en Willem George Frederik van Oranje-Nassau als kind. Saskia Serlé maakt en bewerkt de foto’s. Van 14.00 tot 16.30 uur worden de foto’s gemaakt in het Ruim.

museumweek catharina

Fairy Queen
Fairy Queen is een muziekgroep van Kunstpuntgouda onder leiding van Leo Heijdra. Zondagmiddag 26 april spelen zij Ierse volksmuziek, waaronder de Berendans. Het concert begint om 15.30 uur in de kapel van Museum Gouda.

Kijk voor het complete programma op www.museumgouda.nl

De activiteiten op 18, 19 en 26 april zijn gratis. Bijwonen van de inschrijfrondleiding kost 3 euro. Museumentreekosten zijn € 8 (Museumkaart gratis), inclusief toegang tot de tentoonstellingen ‘Uitgelezen, ‘van Michel tot Israels’ en ‘Plateelbakkerij Ivora’.