Meld je nu aan voor de Burendag op 27 september

In aanloop naar Burendag op zaterdag 27 september a.s ontvingen het Oranje Fonds en Douwe Egberts al van 4062 buurten aanmeldingen voor bijzondere initiatieven voor hun eigen buurt. 763 daarvan komen uit Zuid-Holland. Buren in de gemeente Rotterdam staken het vaakst de koppen bij elkaar voor een plan. Daar kwamen tot nu toe 121 aanmeldingen vandaan. Samen organiseren zij mét, ín en vóór de eigen buurt een mooie activiteit.

Op Burendag ontstaan zo de mooiste dingen. Zo viert een buurtcommissie in Pernis bijvoorbeeld al jaren achter elkaar Burendag met zo’n 500 kinderen en 300 volwassenen. Ieder jaar heeft Burendag een ander thema en maken ze er met elkaar een feestelijke dag van. In Utrecht is het opfleuren van de buurt de favoriete Burendagactiviteit. Ook organiseren veel buurten spelletjesdagen en worden bestaande faciliteiten in de buurt opgeknapt.

Over Burendag
Het Oranje Fonds en Douwe Egberts organiseren dit jaar op zaterdag 27 september voor de 9e keer Burendag. Het thema is: Koppen bij elkaar. Buren geven in groten getale gehoor aan deze oproep. Zij meldden al 4.018 Burendagplannen aan op de website. In 95% van alle Nederlandse gemeenten doen buurten mee aan Burendag, een record.