Ma.30-05: Voorlichtingsavond over borderline in Alphen aan den Rijn

Op maandag 30 mei vindt een voorlichtingsavond over borderline plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant De Vrienden, Uranusstraat 500, 2402 CG Alphen aan den Rijn en begint om 19:30 uur. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland.

Mensen met borderline hebben over het algemeen moeite om emoties te reguleren en hierdoor relaties of vriendschappen met anderen te onderhouden. Het lukt hen vaak niet een baan te houden of een opleiding af te maken. Mensen met deze problematiek gedragen zich vaak impulsief en hebben last van wisselende stemmingen. Daarnaast kunnen zij andere psychische klachten hebben zoals angsten, depressie of stemmen horen. Dit maakt de omgang met iemand die borderline heeft ingewikkeld.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om borderline te hebben en hoe je hiermee omgaat. Twee professionals van GGZ Rivierduinen, Lucy Staamer en Kees Zwetsloot gaan dieper op het onderwerp hulpaanbod in, geven omgangsadviezen en beantwoorden vragen.

Advertisements