Za.28-05: Concert van door virtuoos pianomeester in Streekmuseum

Op zaterdagmiddag 28 mei om 14.30 uur is het Streekmuseum Krimpenerwaard decor voor een pianoconcert van Erwin Rommert Weerstra.

Weerstra is op zijn jonge leeftijd reeds overladen met muziekprijzen en lovende recensies. Hij behaalde in 2011 het cum laude Masterdiploma Klassiek Solo Piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en reisde daarna een aantal jaren door Europa om masterclasses te volgen bij gerenommeerde musici. Hierdoor heeft hij zich kunnen ontwikkelen tot een virtuoos en in muzikaal opzicht excellerend pianist. De concerten die hij gegeven heeft zijn zonder uitzondering enthousiast ontvangen. Tussen de stukken door vertelt Erwin bijzonderheden over de muziek of de componist.

In 2014 behaalde Erwin de eerste prijs bij het Leopold Godowsky in memoriam concours te Warschau, Polen; in 2015 kreeg hij in Frankrijk de J-F. Neuburger speciale prijs en de eervolle uitnodiging van Mikhail Petuhov, professor aan het Tchaikovsky Staats Conservatorium, om in december 2015 in Moskou drie solo-recitals te geven.
De recitals zijn met groot enthousiasme ontvangen. In april 2016 is hij teruggevraagd naar Moskou. Er zijn liefhebbers die hem achterna zijn gereisd!

Zaterdag 28 mei, 14.30 uur
Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312 Krimpen a/d IJssel. Entree: € 12,50. Voor donateurs van het museum € 10,00. Meer informatie en aanmelden op info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl.