Ma.23-02: Activiteiten voorjaarsvakantie Bibelebonz

Basisschoolkinderen in Gouda hebben van maandag 23 februari tot en met vrijdag 27 februari voorjaarsvakantie. Buitenschoolse opvang Bibelebonz heeft voor de kinderen een leuk programma georganiseerd. Er worden veel verschillende activiteiten aangeboden.

Buitenschoolse opvang Bibelebonz is gedurende de vakantie geopend van ’s morgens 7.00 tot ’s middags 18.00 uur.

Voor iedere groep is een apart programma samengesteld. Een paar hoogtepunten: De MiniBonz (kinderen uit groep 1 en 2) hebben maandag een themadag ‘Rood’, de MiddenBonzers (kinderen uit groep 3) gaan Chinees eten (mét stokjes!) en donderdag maken de MegaBonzers een fantastische lipdub.

Advertisements

Kortom: het belooft weer een vrolijke vakantie te worden op Bibelebonz!

 

Maandag 23 februari

MiniBonz

Ken je dat liedje ‘Vandaag is Rood’? Nou, vandaag is het Rood op de MiniBonz. Natuurlijk kom jij in je rode outfit en help je om de rode ballonnen op te hangen. Je schildert een hart of een rode roos, of wat je maar wilt (als het maar rood is!). Je neemt geen brood mee, want je maakt een pizza met rode saus, en je krijgt een rode neus geschminkt, want clown Skippy komt een gekke voorstelling geven.

MiddenBonz

Jij bent dol op dieren, en daarom gaan we vandaag naar Dierendal Waddinxveen. Daar zijn niet alleen lieve lammetjes en konijntjes, maar er is ook een erg leuke speeltuin. Doe je warme kleren aan? We reizen met de trein.

MegaBonz en TienerBonz

Tot en met groep 5: Golf is een leuk spel, en golf in een fluorescerend decor is helemaal spannend! Je speelt 15 holes, en wie een hole-in-one slaat, krijgt een ijsje! We spelen dit bij GlowGolf in Capelle aan den IJssel, en reizen daar per bus naartoe. Doe een wit T-shirt aan, want dat geeft zo’n gaaf effect met fluorescerend licht!

Groep 6 tot en met 8: In museum Boerhaave in Leiden word jij een bemanningslid van kapitein Jan May.

Tijdens een zeereis vindt kapitein Jan May iets aan de kust van een eiland. Hij houdt zijn vondst geheim en bewaart het in een kist in zijn hut. Op een dag sterft kapitein Jan May op zee, zijn geheim blijft achter in de kist. Vier bemanningsleden weten van zijn bijzondere geheim af, maar kunnen het niet eens worden om de vondst te verdelen. Ze besluiten om de kist elk met een eigen slot af te sluiten, zodat ze alle vier bij elkaar moeten komen willen ze de kist kunnen open maken. Nu, 400 jaar later, is de kist nog altijd gesloten. De sleutels zijn zoek geraakt tussen andere sleutels. Welke sleutels zijn de juiste en vooral, wát zit er in de kist? Jij gaat dit uitzoeken….

 

 

Dinsdag 24 februari

MiniBonz

Op de kinderboerderij gaan we een leuke dag hebben. Je gaat namelijk de dieren voeren. Wat eet een konijn en wat krijgen de ezeltjes? Ook mag je lekker met de dieren knuffelen, maar natuurlijk is er ook tijd om te spelen hoor. Zorg je dat je warme kleren aan hebt? We reizen met de bus

MiddenBonz

Weet jij wat hier staat? Hallo in het Chinees! Het is vandaag Chinese dag op de MiddenBonz. Jullie gaan Chinees knutselen en je mag je brood thuis laten, want we gaan natuurlijk iets met stokjes eten. We hopen dat je daar een beetje handig mee bent, anders wordt het honger lijden vandaag!

MegaBonz en TienerBonz

Tot en met groep 5: We gaan vanmiddag naar de Sportinstuif in de Mammoet. Je kunt allerlei verschillende sporten beoefenen, dus er is zeker iets waar jij zin in hebt. We gaan hier met de bus naartoe en zijn pas tegen 17.00 uur terug op de Bibele. Neem je sportschoenen mee voor het beste resultaat.

Groep 6 tot en met 8:  Natuurlijk gaan we altijd wel een keer naar het zwembad in de vakantie, want er is weinig leuker dan lekker spetteren&spatteren. We springen vandaag in de trein en gaan de hele dag zwemmen in De Sniep in Waddinxveen.

 

Woensdag 25 februari

Mini, Midden, Mega en TienerBonz

Dierendag in oktober? Welnee, het is vandaag Dierendag! We gaan allemaal dingen binnen het thema dieren doen. Dierenkoekjes bakken, een leuk spaarvarken beschilderen en ‘s middags naar de film in het Filmhuis: Johan en de verenkoning. Je zou het gezien de titel misschien niet zeggen, maar deze film gaat over een konijn…

 

 

Donderdag 26 februari

MiniBonz

Op de MegaBonz staat allemaal leuk speelgoed: de Winterspelletjes. Je kunt ijspegels vangen, tafelijshockey spelen en met sneeuwballen rollen. Daar gaan jullie vanochtend heerlijk mee spelen. En ‘s middags gaan we even naar het park, eendjes voeren en lekker voetballen.

MiddenBonz

We spelen vandaag allemaal Winterspelletjes. Zo mag je op de tandemski. Met z’n 4-en proberen om vooruit te komen. Dat lukt alleen als je precies tegelijk beweegt. Dat wordt vallen en dat wordt lachen!

 

 

MegaBonz en TienerBonz

Weet jij wat een lipdub is? Google maar even. Gaan wij ook maken, zo’n cool filmpje dat in één keer wordt opgenomen, en waarin iedereen playbackt en iets uitbeeldt. Er komt een professionele cameraman, en jullie gaan het eerst goed oefenen. En het resultaat komt natuurlijk op de site!

 

 

Vrijdag 27 februari

MiniBonz en MiddenBonz

Ben jij een heks? Dat gaan we vandaag eens uitzoeken! In de Heksenwaag in Oudewater gaan we jou wegen en dan weten we precies of je een heks bent of niet! We reizen met de bus, tenzij je liever per bezemsteel gaat.

MegaBonz en TienerBonz

Vanochtend gaan we tafeltennissen bij de Vriendenschaar. Ervaren docenten staan klaar om jou de beginselen, of –voor de tafeltenniscracks- de fijne kneepjes bij te brengen. En ‘s middags gaan we lekker koekjes bakken! We gaan met de bus naar het tafeltennissen.