Di.24-02: Inschrijfrondleiding bij Uitgelezen

Op dinsdag 24 februari geeft gastconservator en bibliofiel Paul Abels een inschrijfrondleiding bij de tentoonstelling Uitgelezen in Museum Gouda. De rondleiding start om 14.00 uur in de foyer.

Paul Abels kan meeslepend vertellen over zijn liefde voor het (zeer) oude boek. Hij heeft de kans gegrepen om bezoekers van Uitgelezen een glimp te laten zien van de roemruchte Goudse Librije, de eeuwenoude stadsbibliotheek. Tegelijk heeft hij heuse schandpaal opgericht voor een 17e-eeuwse dominee die een ravage aanrichtte in deze boekenschat. Daartegenover brengt Abels een eresaluut aan Goudse drukkers die in de 16e eeuw boeken durfden te drukken die elders verboden waren. Abels geeft niet alleen een rondleiding langs de objecten in de zaal die hij zelf inrichtte, maar geeft ook toelichting op de andere onderdelen van de tentoonstelling.

De rondleiding start in de foyer Achter de kerk en duurt van 14.00 tot 15.00 uur. De rondleiding kost € 3,- (excl. € 8,- museumentree of gratis met Museumkaart). Aanmelden kan via rondleidingen@museumgouda.nl.

Advertisements

paul abels rondleiding 24 feb (1)