Di.24-02: Stoom afblazen bij Gemaal de Hooge Boezem

In de voorjaarsvakantie zet het Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht op 24 februari haar deuren weer open. Voor één euro kunnen bezoekers hier tussen 13 en 16 uur stoom afblazen. Wie wil kan met het thema water in het ‘achterhoofd’ timmeren, knutselen of kleuren. Vrijwilligers laten zien hoe een stoommachine werkt en verzorgen rondleidingen door het Gemaal.

 

Voor bezoekers vanaf 6 jaar vertelt de Haastrechtse Gerda Hoogendijk om 14 en 15 uur het sprookje De Vijvervrouw van Godfried Bomans. Verder zijn boeiende filmpjes over overstromingen te zien en geeft de geografische vloerkaart een prachtig beeld van het landschap van de Lopiker- en Krimpenerwaard. Actuele informatie over het Gemaal is te vinden op www.gemaalhaastrecht.nl en op www.facebook.com/gemaalhaastrecht.

Nieuwe seizoen

De vaste openingstijden van het Gemaal zijn dinsdag t/m zaterdag van 1 april t/m 31 oktober. Op afspraak zijn groepen ook buiten deze tijden van harte welkom. Voor rondleidingen kan men contact opnemen via T 06 – 1374 9168 en/of via E info@gemaalhaastrecht.nl.

SONY DSC