Liveblog Coronavirus

 

Na het persbericht van zondagavond zijn de maatregelen tegen het coronavirus aangescherpt. Zo worden er nu forse boetes uitgedeeld als er mensen in groepen van 3 of meer rondhangen, alle bijeenkomsten zijn verboden tot en met 1 juni (ook met minder dan 100 mensen), kappers en schoonheidsspecialisten mogen hun beroep niet meer uitoefenen en burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 6412
Aantal doden in Nederland: 356 patiënten overleden
Totaal aantal besmettingen Gouda: 18

Update 17:47 uur: RIVM: ”De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt.  Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke  afvlakking.”

Advertisements

Update 17:03 uur: Vandaag is er een stel in Gouda getrouwd. Wij wensen jullie van harte! ~ Redactie GoudaFM.

Update 16:19 uur: Het Groene Hart ziekenhuis en de Huisartsenpost Midden-Holland zetten vanaf deze week de Corona Screener in. De Corona Screener is ontwikkeld in samenwerking met Philips en is bedoeld voor inwoners van Midden-Holland met klachten die mogelijk door het coronavirus (COVID-19) worden veroorzaakt. Hiermee kan in veel gevallen bij mensen met klachten de ongerustheid weggenomen worden en zal het aantal telefoontjes bij de huisartsenpraktijken in de regio en de HAP Midden-Holland verminderen. 

Update 16:14 uur: Op https://doneereenmondkapje.nl/ kun je meehelpen om ervoor te zorgen dat er genoeg mondkapjes beschikbaar zijn voor de ziekenhuizen en de patiënten. Kijk voor meer informatie op de bovenstaande website.

Update 15:38 uur: Op de website van Goudse apotheken prijkt sinds gisteren deze titel boven hun bericht met Coronamaatregelen. Ondanks de standaardbrief die volgt blijkt niet iedere apotheek dezelfde regels te hanteren. Wat doen de apotheken precies om Coronabesmetting te voorkomen? Lees hier het artikel.

Update 14:36 uur: Het aantal besmettingen is opgelopen tot 6412
Het aantal doden is nu 365. Dit betekent dat er 852 nieuwe besmettingen zijn geconstateerd sinds gisteren en 80 nieuwe doden.

Update 14:26 uur: De nieuwe cijfers van het RIVM worden zo bekend gemaakt.

Update 13:18 uur: De Albert Heijn op de Markt is afgezet met lint. Er mogen maximaal 30 mensen tegelijk binnen zijn.

Update 12:27 uur: Er mogen steeds minder klanten tegelijkertijd de winkels in.

 

Update 11:50 uur: Restaurant Casa Chow (op de Markt) doet vanaf volgende week dinsdag ook aan bezorgen. Ook kan er dan eventueel bij de streetfood bar worden afgehaald.

Update 10:45 uur: De bewoners van de Hanepraij kregen een leuke verassing van fietsenwinkel 12GO Biking.

 

Update 10:38 uur: ”De pubquiz van de Goudse Eend op zondag 28 maart om 15:00 gaat door. Dit gaat gebeuren via de app Zoom en Mentimeter en wordt live gestreamd.” Laat Raymond Aarsman op Twitter weten.

Update 10:31 uur: Vergeet niet -als je dan toch naar buiten gaat om boodschappen te halen- dat er lege toiletrolletjes verzameld worden. Deze gaan naar de dochter van Angela Stolwijk, waarna zij ze omtovert tot een kunstwerk voor de ouderen in het bejaardencentrum. De toiletrolletjes kunnen in de brievenbus gedaan worden op de Karnemelksloot 31.

 

Update 10:20 uur: Het is stil op de Markt.

Update 10:15 uur: Nog niet iedereen houdt zich aan de regels.