Lancering website MaakGoudaDuurzaam

Gouda- In het huis van de stad werd vandaag, op de landelijke dag van duurzaamheid, de website maakgoudaduurzaam.nl gelanceerd. Wethouder Hilde Niezen was hierbij aanwezig en had samen met kinderwethouder Noortje Otten een gesprek over duurzaamheid.

De lancering
Duurzaamheidsmakelaar Paulien van Noorden trapte de lancering af.  Kort vertelde zij over haar ervaring en observatie als duurzaamheidsmakelaar en het ontstaan van de website is. Na haar was het de beurt aan Wethouder Hilde Niezen en Kinderwethouder Noortje Otten. Zij kregen de gelegenheid om elkaar vragen te stellen over duurzaamheid, en de visie van het onderwerp te bespreken. Later kreeg Pieter ter Steeg,  inwoner van Gouda en activist, het woord. Hij liet verschillende duurzaamheidsacties in Gouda zien en nam ons mee terug in de tijd.

De website
Na alle verhalen en informatie was het eindelijk zover. Hilde en Noortje kregen de eer om met een klik, de website ‘MaakGoudaDuurzaam’ te lanceren. Op deze website krijgen alle ondernemers of ‘Doeners’ zoals ze genoemd worden een podium. Hier kunnen zij laten zien wat zij doen. Maar ook nieuwsberichten zijn hier te vinden. “Het doel van de website is eigenlijk om alle partijen samen te bundelen en te versterken en Gouda uiteindelijk nog duurzamer te maken” vertelt Paulien van Noorden.

De Blogmier
De blogmier wordt iedere maand aan iemand doorgegeven. Degene die op dat moment over de mier beschikt schrijft een blog over duurzaamheid. De eerste die de mier in ontvangst mocht nemen was Claudia Jansen. Zij is werkzaam op het Wellant College. Deze school is druk bezig om een zogenoemde ‘eco-school’ te worden.  Ben je benieuwd naar de verhalen die geschreven worden?
Alle verhalen zijn terug te vinden op de website MaakGoudaDuurzaam.nl.