Kinderboerderij De Goudse Hofsteden wint Dierendagbonus

Gouda – De bezoekers van kinderboerderij De Goudse Hofsteden uit Gouda dragen het milieu én de boerderij duidelijk een warm hart toe. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden was dit jaar namelijk één van de drie gelukkige winnaars van de Wecycle Dierendagbonus.

Bezoekers van deze kinderboerderij leverden de meeste kleine apparaten in voor recycling en als dank daarvoor krijgt de boerderij een mooi bedrag én een groentetaart voor de dieren. Alle 170 kinderboerderijen maakten kans op de bonus. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

“Met deze speciale Dierendagactie willen we de kinderboerderijen kans geven op iets extra’s als dank voor de samenwerking”, vertelt Jan Vlak, directeur van Wecycle. “Kinderboerderijen zijn een belangrijke inleverplek voor Wecycle. Jaarlijks krijgen we zo’n 45.000 kleine apparaten binnen via de kinderboerderijen. De boerderijen leveren daarnaast een grote bijdrage aan het voorlichten van kinderen en hun (groot)ouders over recycling.”

De ingeleverde apparaten worden  gerecycled, waardoor de grondstoffen een tweede leven krijgen. Daar krijgen de boerderijen ook iets voor terug. Jaarlijks ontvangen zij van Wecycle een sponsorbijdrage van €250 als dank voor de inspanningen. Een bedrag dat de boerderijen kunnen besteden aan onderhoud of materialen voor de kinderboerderij. Inmiddels zijn landelijk 170 kinderboerderijen partner van Wecycle.