Wisseling van de wacht bij Gouda Positief

Bestuur en fractie van Gouda Positief hebben vandaag bekend gemaakt dat Jan de Laat, momenteel wethouder Financiën, Economie en Bedrijfsvoering, beoogd lijsttrekker is voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Sjane-Marie Koppers, momenteel partijvoorzitter en burgerraadslid, zal de tweede positie op de lijst gaan innemen.

Johan Weeber, fractievoorzitter en lijsttrekker sinds 2010, zal op eigen verzoek plaatsnemen in het partijbestuur en de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 gaan leiden. Marjolijn Rispens, momenteel op de tweede positie in de fractie, wil ook na 8 jaar intensief als raadslid te hebben gewerkt een rol gaan vervullen in het partijbestuur.

Hiermee vindt feitelijk een wisseling van de wacht plaats, waarmee Gouda Positief weer een frisse impuls krijgt. Dit alles zal nog bekrachtigd gaan worden tijdens de eerstvolgende ALV op maandag 20 november maar wordt nu vast naar buiten gebracht vanwege de start van onze campagne.

Johan Weeber: “Ik vind het een eer dat ik mezelf de afgelopen acht jaar in de raad voor Gouda Positief voor de stad heb mogen inzetten. Ik kan alleen maar met trots en plezier terugkijken. We hebben onze positie als nieuwe lokale partij echt moeten veroveren en dat is gelukt. We hebben inmiddels voor onze inwoners en ondernemers veel bereikt. Op velerlei terrein gaat het een stuk beter met Gouda, al blijft er natuurlijk altijd inzet van lokale politici nodig. Vanuit een drijfveer om de stad te verbeteren heb ik me ingezet voor Gouda, en in de gemeenteraad gedaan wat ik kon doen. Anderen staan nu klaar om het stokje over te nemen. Er breekt een nieuwe fase aan voor Gouda Positief dus dit is daarvoor een logisch moment. Ik zet mijn ervaring straks graag op een andere wijze in voor Gouda. Maar eerst ga ik tot maart 2018 nog onze knallende campagne leiden, daar heb ik veel zin in!”

Jan de Laat: “Als Gouda Positief hebben we de koers van Gouda veranderd: na 3 perioden waarin de schuld met 100 miljoen is gestegen hebben wij in de afgelopen periode een daling met 30 miljoen weten te realiseren. Ook konden we door gedegen financieel beleid de OZB met 2 miljoen naar beneden brengen. Kortom, deze verkiezingsbeloftes van vier jaar geleden hebben we waargemaakt.
Maar we zijn nog niet klaar: we willen en moeten ons ook blijven inzetten voor goede zorg en werkgelegenheid voor onze inwoners. Zo doen we er alles aan om meer bedrijven naar Gouda te halen. De toezegging van een buitenlandse IT Universiteit om zich ook in Gouda te vestigen is een mooi voorbeeld hiervan. En we hebben de banden met onze ondernemers versterkt.
Ik wil zelf graag de komende 4 jaar laten zien dat Gouda Positief echt het verschil maakt. Gouda is bij ons in goede handen, we maken mooie initiatieven mogelijk, in een goede samenwerking met een strakke organisatie met een gezonde financiële basis.

Sjane-Marie Koppers: ‘Vier geleden ben ik als partijvoorzitter en burgerraadslid begonnen bij Gouda Positief en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Nooit geweten dat het raadswerk zoveel omvattend is en dat er zo veel gebeurt in Gouda. Vol enthousiasme heb ik mij de afgelopen jaren onder andere verdiept, als burgerraadslid maar ook als vrijwilliger, in de schuldhulpverlening. Het vrijwilligerswerk begon als iets tijdelijks maar inmiddels doe ik het al weer ruim 3 jaar. Nu de financiën op orde beginnen te komen in Gouda wil ik mij als tweede op de lijst hard gaan maken voor mensen die gewoon een baan willen, inzetten op het voorkomen van schulden en systeem van schuldhulpverlening verbeteren. Wat Gouda Positief betreft willen we dat iedereen echt mee kan doen en erbij hoort”.

Tot slot: Gouda Positief gaat met veel vertrouwen de campagne in met de nieuwe mensen aan de top en het spiksplinternieuwe verkiezingsprogramma.