‘Kickboksen, is meer dan alleen maar vechten’

Gouda – De enige Kickboksschool in Gouda met nu al jaren het Fight Right Keurmerk. Verantwoord en keihard trainen met gediplomeerde trainers. Van beginners tot wedstrijdvechters. Zelfvertrouwen, discipline en weerbaarheid. Daar draait het volgens eigenaar en kickboksleraar Erik Roukens allemaal om bij Silent Dragon Gouda. Vanavond vanaf 20.00 uur is er een grote kickboksgala (Glory) in Amsterdam met als hoofdact de wereldkampioen Rico Verhoeven. Wij zoomen alvast in op Gouda.

Waarom deze sport?
Doe het al vanaf mijn 15e en heeft mij veel gebracht niet alleen op sportief gebied, maar ook in het dagelijks leven. Ik ben pas 35 geworden, dus al 20 jaar beoefen ik de sport. Verder ben ik al vanaf mijn 18e eigenaar van Silent Dragon Gouda. Dus ik denk dat ik een van de jongste leraren en eigenaren was op dat moment, best wel bijzonder.

Hoe is dat zo gekomen?
We trainden toen in Rotterdam, ik was op dat moment 17. Mijn toenmalig trainer ging voor een half jaar naar Indonesië, en vroeg of ik de lessen wilde overnemen. Vervolgens is die nooit meer teruggekomen. En toen ben ik verder gegaan met dat groepje. En in Rotterdam was er veel concurrentie. Toen dacht ik dat ik op een andere plek een kickboksschool te starten. Ik kwam toen in contact met de eigenaar van Silent Dragon in Rotterdam. En ben ik zo daar terecht gekomen. Met veel vallen en opstaan, maar vooral met veel plezier.

Advertisements

Wat betekent kickboksen voor jou?
Zie het als mijn hobby, leuke hobby erbij. Zou het niet als vaste baan willen hebben, want dan wordt het echt werken, verlies ik plezier erin. Dan wordt het moeten. Nu Geef ik les rond de 4 a 5 uurtjes per dag en dan kan ik ook echt mensen beter maken. Hierbij is discipline heel belangrijk, je moet als eerst als leraar het goede voorbeeld geven, dan volgt de rest.

Voedt je die kinderen dan ook een beetje op?
Nee dat niet, al dragen wij als club zo positief mogelijk ook ons steentje bij maar ik wil ze wel zoiets brengen dat ze normaal kunnen meedraaien in de maatschappij. En de tijd dat kickboksen een sport voor probleemgevallen was, ja die tijd is voorbij.

Wat heeft kickboksen jou gebracht?
Ik wil kickboksen niet alleen maar gebruiken voor in de sportschool en in de ring, maar ook ook daarbuiten, in je werk, in je dagelijks leven. Of dat nou in je relatie is of zakelijk op je werk., doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, als je die vertaalslag kan maken voor jonge kinderen en volwassenen, als je dat kan neerzetten, dat is meer mijn doel dan professionele vechters neerzetten al vind ik dat ook superleuk. Zodra het om topsport gaat, dan draait het om belang en geld en niet meer om de sport. Ik ben echt een sportman.

Wat biedt Silent Dragon de mensen?
Of je nu al wat vaker aan vechtsporten hebt gedaan of nog helemaal nooit, wij zorgen ervoor dat je zo goed mogelijk begeleid wordt en de sport zo snel mogelijk onder de knie zult krijgen. Jong of oud, maakt niks uit. Daarnaast bieden we de gevorderden de mogelijkheid om gelijk mee te draaien en de beginners zullen goed begeleid worden zodat ze in notime kunnen meedraaien met de rest van ons team.

Wat houdt kickboksen zo interessant?
De kunst van de sport is gemotiveerd te blijven. Wij hanteren daarom een aanpak die afwijkt van andere sportscholen. Kickboksen bij Silent Dragon is meer dan alleen maar een beetje stoten en trappen. Try the vibe, feel the vibe and become one of the vibes.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

29-09-2018 12:00