Timios laat punten liggen in Houten

Volleyball players

Waddinxveen/Boskoop – Na de eerste wedstrijd in de promotieklasse vorige week met 3-1 verloren te hebben in eigen huis tegen Protos mocht Timios zaterdag afreizen naar Houten om aan te treden tegen het Heren 3 van Taurus. Al vroeg in de eerste set weet Timios langzaam maar zeker afstand te nemen van Taurus. Spelverdeler Eric van Hees weet zijn middenaanvallers Bas Huising en Luck Crijnen keer op keer goed te vinden en Taurus kan dit met de blokkering niet dichtlopen. De eerste set gaat dan ook vrij eenvoudig met 17-25 naar Timios.

Met een nieuwe spelverdeler start Taurus de 2e set. Timios komt weliswaar goed uit de startblokken maar krijgt op een stand van 7-8 een serviceserie van 7 punten om de oren. Zowel in de passing als in de aanval komen de mannen van Timios er niet uit. Wissels leveren niet het gewenste resultaat waardoor Taurus de set met 25-16 naar zich toe kan trekken.

Timios houdt het vertrouwen de winst in de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken en start fel aan de derde set. Halverwege hapert echter weer de passing waardoor Timios tegen een achterstand aanloopt. Vanaf een achterstand van 16-9 knokt het team zich echter terug naar 22-21 waardoor setwinst nog binnen handbereik ligt. Taurus bewaart echter de rust en weet setwinst met 25-23 veilig te stellen.

In de vierde set start Timios wederom goed. Halverwege de set weet Taurus echter weer afstand te nemen omdat de meeste spelers op dat moment niet het niveau halen wat nodig is. Taurus gaat makkelijker scoren omdat de servicedruk afneemt en het aantal eigen fouten van Timios toeneemt. Met 25-16 maakt Taurus een einde aan de vierde set waarmee Timios genoegen moet nemen met 3-1 verlies. Een zuur verlies omdat Taurus een te nemen hindernis leek aan het begin van de wedstrijd.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?