Jaarlijkse tellingen Fairtrade producten bij Goudse supermarkten

Plusmarkt scoort goed met Fairtrade

De supermarkten van Plus in Gouda zitten nog steeds goed in de lift wat betreft het assortiment fairtrade artikelen. Dat blijkt uit de jaarlijkse tellingen, die mensen van de fairtrade-werkgroep en milieudefensie uitvoeren. Bij fairtrade artikelen laten beide Plus-filialen een toename zien: Plus Thorbeckelaan groeit met 37% en Plus Constantijn Huygenslaan groeit met 29%. Daar staat bij beide filialen een daling van de bio-producten tegenover. Het aantal fairtrade artikelen bij de Plus-filialen bedraagt respectievelijk 140 (was 102) en 132 (was 102).

Ook de verschillende filialen van Albert Heijn scoren positief. Daar is sprake van een verdubbeling van het biologische assortiment. De stijging van fairtrade artikelen is weliswaar klein, maar het is een stijging. Dat kan niet worden gezegd van de resultaten van Hoogvliet, want die zijn teleurstellend. Op beide fronten (biologisch en fairtrade) laat Hoogvliet een forse daling zien. En dat terwijl Hoogvliet vroeger koploper was in Gouda. Werk aan de winkel dus!

Bij Lidl is geen toename te zien van de verkoop van fairtrade. In alle drie filialen (Bloemendaal, Oosterwei en Korte Akkeren) ligt het aantal fairtrade artikelen rond de 100. De verkoop van bioloische producten is iets toegenomen; dit laat ook een verschuiving zien van groente naar nieuwe producten als ijs.