Jubilerend Vrouwenvocaal zoekt versterking

Het Goudse vrouwenvocaal Switches wil groter groeien.
Het koor werd opgericht in februari 2011 om het repertoire voor vrouwenkoor te verkennen in zijn volle breedte. Dat doet zij inmiddels met verve. Onder leiding van dirigent Hans van Rutten brengt Switches een zeer gevarieerd repertoire: componisten uit de vroege barok klinken naast eigentijdse muziek, volksliedjes en bewerkingen van popsongs naast hoog-romantische liederen. Switches heeft inmiddels, als klein vrouwenensemble van niveau, een heel eigen plaats veroverd binnen het Goudse korenland.

In het afgelopen jaar was Switches te horen in de reeks Zomerconcerten in de St. Jan; in november bracht zij voor een enthousiast publiek haar tweede eigen concert: “Waterlanders”, rondom het thema “water”, in de Grote Kerk van Haastrecht.
Het koor bestaat op dit moment uit acht leden. Met z’n achten zingen de vrouwen 3-, 4- en 5 stemmige liederen a-capella. Hoewel zij daarmee met succes grote ruimtes kunnen vullen, wil Switches haar basis graag wat verbreden. Zangeressen in alle stemgroepen zijn welkom. Switches werkt weer aan nieuw repertoire, een goed moment om in te stappen! Van de leden wordt verwacht dat zij zelf hun muziek kunnen instuderen. Repetities eens per twee weken op dinsdagavond in basisschool De Schakel van Het Schateiland, Mercatorhof 7 in Gouda. De locatie ligt op een kwartier lopen van station CS en vlakbij de afrit van de A12.

Belangstelling? Kijk op www.switchesgouda.wordpress.com of neem contact op met Anita van Vliet,
anita.van.vliet@vaartland.nl, tel. 0348-564483.