Heren Z&PC De Gouwe krijgen lesje in effectiviteit

De opmars van De Gouwe in de derde klasse heeft een abrupt einde gekregen zaterdag in Spijkenisse. Nummer twee De Kempvis, dat nog kampioen kan worden, was in het Rivierabad met 15-9 te sterk voor de Waddinxveense formatie.
Na goede overwinningen op Westland, De Fuut en Alkemade dacht De Gouwe ook De Kempvis te verschalken, maar de thuisploeg sprong voor eigen publiek een stuk efficiënter met de kansen om dan de gasten. Na een vroege 3-1 voorsprong van De Kempvis leek De Gouwe in deel één snel orde op zaken te stellen (3-3), maar in de tweede periode ging het goed mis voor de ploeg van trainer/coach Erik van Leeuwen (9-6). Vrijwel alle doelpunten van de gastheren waren schoten uit de tweede lijn, voortkomend uit identieke situaties: De Gouwe miste een grote kans, schakelde te langzaam terug van aanval naar de verdediging, waarop de goede afstandsschutters van De Kempvis alle ruimte en tijd kregen om het doel van Jordy Witjes onder vuur te nemen.
Hoewel De Gouwe in offensief opzicht zeker niet slecht speelde en veel kansen creëerde, speelde de ploeg snel een verloren wedstrijd. In de derde en vierde periode werd het verschil niet meer kleiner dan vier treffers, ondanks dat de bezoekers de aanvalsgolven van De Kempvis beter wisten te controleren. “Te veel spelers speelden vandaag onder hun normale niveau”, constateerde Erik van Leeuwen. “Als je van De Kempvis wil winnen, kan je dat niet hebben.”
“Wij moeten zaterdag tegen OZV de draad weer oppakken. We gaan proberen de laatste zes wedstrijden te winnen en daarmee de vijfde plaats veilig te stellen.”
Doelpunten De Gouwe: Remco de Mik 2, Alexander Schot 2, Raymond Zijderhand, Jurre Geleijnse, Ramon Vleerlaag, Kors van Tilburg en Joep van Straalen.