Eerste competitie verlies voor Timios DS1

Zaterdag 5 maart moest Timios DS1 het opnemen tegen de nummer 7, Punch DS2. Op papier een makkelijke wedstrijd, maar Punch speelt goede partijen tegen teams die hoger genoteerd staan. Daarbij heeft Timios nog steeds 3 langdurig geblesseerde spelers en een afwezige. Vanuit Dames 2 kwamen daarom spelverdeelster Kim van Nes en middenaanvaller Ellen van Bunningen het team versterken.

In de 1e set had Timios veel moeite met de servicedruk van Punch en werd er direct gestart met een fikse achterstand. Via de goede servicebeurten van Sanne de Rooij en Jitske Uitenbroek en vervolgens een killingblok van Denise van der Loo en Rienke Fijn, werd de wedstrijd omgekeerd. Passes kwamen beter aan, de middenaanval werd gevonden en Timios kon de 1e set naar zich toe trekken met 25-16.
In de 2e set liep de stand gelijk op. Kim van Nes kwam binnen de lijnen om het spel te verdelen waardoor interim spelverdeelster Angela Hunink doorschoof naar haar eigen buitenpositie. Fouten van onze kant en cruciale beslissingen van de scheidsrechter maakten het uiteindelijk erg spannend. Op 26-26 moest Denise van der Loo serveren wat resulteerde in de 28-26 overwinning.
De 3e set was een set met heel veel fouten van onze kant. Free balls werden niet afgemaakt, terwijl daar juist op getraind was. De tegenstander kon gemakkelijk scoren met korte ballen en Timios zag geen oplossing. De set ging verloren met 20-25.
De 4e set begon de spanning toe te slaan bij de dames van Timios. Het eigen spelletje kon niet gespeeld worden, omdat passes te scherp waren en er veel onnodige fouten gemaakt werden. Twee wissels zorgden voor enig rust in het team, maar uiteindelijk werd de set alsnog met 21-25 verloren. Hierdoor moest er een 5e en beslissende set gespeeld worden.
In deze laatste set tot de 15 stond Timios binnen no time 8-4 achter. Wat het team binnen en buiten het veld ook probeerde, het tij kon niet meer gekeerd worden. Met 7-15 op het telbord was het eerste wedstrijdverlies in de competitie voor Timios DS1 een feit.

Timios DS1 staat nu 2e in de stand met 59 punten uit 15 wedstrijden. De nummer 1, VV Haaglanden DS3 heeft 65 punten, maar 2 wedstrijden meer gespeeld.
Zaterdag 12 maart aanstaande spelen de dames wederom thuis in de eigen Groenswaard tegen Kratos DS3, momenteel de nummer 4 op de ranglijst. De belangrijke uitwedstrijd tegen Haaglanden staat op donderdag 17 maart (21.30 uur Essesteyn, Voorburg) op het programma.