MEISJES ONDER 16 1 BOUNCERS BASKETBALL PAKT WINST IN SLOTSECONDEN

De inzet, vrijdagavond in de Duikelaar, bij Meisjes Onder 16 1 en Rotterdam Basketbal was de eerste plaats. En het werd een spannende wedstrijd, waarbij de thuisploeg na het eerste kwart tegen een 12-16 achterstand aankeek. Die achterstand werd dankzij een ijzersterk tweede kwart omgezet in een 34-25 voorsprong bij rust. Vervolgens pakten de bezoeksters het derde kwart met 9-16 en volgde er een spannend en zenuwslopend vierde kwart, stand 54-54 in de tiende minuut. In die laatste seconden mocht Bouncers 2 vrije worpen nemen, waarbij Ilona Beckmann haar zenuwen goed in bedwang hield en daarmee haar ploeg naar een 56-54 overwinning schoot. Daarmee staat de ploeg ongeslagen op de eerste plaats.

Bouncers Jongens Onder 14 2 blijft na de ruime 94-40 winst op het bezoekende River Trotters 1 ook ongeslagen. De thuisploeg ging vrijdagavond in de Duikelaar met 21 -4 in het eerste kwart vlot van start, won vervolgens het tweede kwart 19-12 en dat leverde bij rust een comfortabele 40-16 voorsprong. In de tweede helft bleef Bouncers het spel bepalen, waarbij vooral de 29-8 in het vierde kwart opviel.

Bouncers Heren 2 bleef tegen Westland Stars 2 voortdurend in de buurt van de bezoekers, maar wist geen enkel kwart te winnen en via een 34-40 ruststand moest Bouncers een 64-77 nederlaag incasseren. Bouncers Meisje Onder 16 2 gaat steeds beter draaien, maar was zaterdag in de Duikleraar met 22-58 (nog) niet opgewassen tegen Silvertown Lions 1 uit Schoonhoven.
Tot aan de rust hielden Bouncers Gemixt Onder 12 2 en het bezoekende BV Leiderdorp elkaar aardig in evenwicht, 14-20. In de tweede helft zette de ploeg uit Leiderdorp wat meer druk en met een ruime score in de laatste periode pakte de BV Leiderdorp de winst met 22-51.
Bouncers Gemixt Onder 12 3 blijft maar winnen, al gaf het bezoekende Grasshoppers 4 tot aan de rust behoorlijk partij, 29-18. In de tweede helft pakte de thuisploeg in drie van de vier periodes de winst met een uitschieter, 17-3, in de vierde periode, 58-26. Daarmee blijft de ploeg ongeslagen en zit venijn vermoedelijk aan het eind van de competitie.

Overige uitslagen:

Bouncers Heren 1 pakte vrijdagavond in de Mammoet een regelmatige, niet al te ruime, 76-69 overwinning op het bezoekende BV Juventus 1 uit Schiedam. Komend zaterdag wacht de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen in Rijswijk de klapper tegen Lokomotief 2, de grootste concurrent van Bouncers.
Bouncers Dames 1 moest in Nieuw Lekkerland winnen van Klipperstars 1 om in het spoor van koploper Rowic te blijven. De dames maakten geen fout en wonnen met 41-52. Bouncers Heren 4 kon in Nieuwegein geen vuist maken tegen thuisploeg en koploper New Stars 2 en verloor met 83-50. Bouncers Jongens Onder 16 2 pakte de tweede overwinning door ruim te winnen van het bezoekende Grasshoppers uit Katwijk, 97-29.
Voor Bouncers Jongens Onder 14 1 is het deze competitie vooral heel veel ervaring opdoen tegen de sterke teams in hun klasse, zoals koploper Divine 1. In Rotterdam was de thuisploeg met 97-49 de bovenliggende partij. En het moest er een keer van komen, een verliespartij voor gemixt Onder 12 1. In Delft werd met 43-38 verloren van DAS 1.

Programma:

Vrijdag 11-03-2016 de Duikelaar Waddinxveen.

19.15 u Bouncers Meisje Onder 18 1 Grasshoppers 2
21.00 u Bouncers Dames Senioren 1 Binnenland 3
21.00 u Bouncers Heren Senioren 3 Punch 5

Zaterdag 12-03-2016 de Duikelaar Waddinxveen.

18.00 u Bouncers Jongens Onder 18 2 BV Squirrels 1
18.00 u Bouncers Gemixt Onder 10 2 HBV The Jumpers 1

Zaterdag 12-03-2016 Mammoet Gouda.

13.00 u Bouncers Gemixt Onder 10 1 Grasshoppers 1
14,45 u Bouncers Jongens Onder 18 1 Lokomotief 2
14.45 u Bouncers Gemixt Onder 12 1 DAS 1 (revanche?)
16.30 u Bouncers Heren 20 1 Woodpeckers 1
16.30 u Bouncers Jongens Onder 14 1 Cobra Nova 1

Voor Bouncers Heren 1 staat zaterdag 12 maart om 17.30 in Rijswijk in de Jaap van Zwedenhal de belangrijke wedstrijd tegen medetitelkandidaat Lokomotief 2 op het programma. Bij winst staat Bouncers dan zes punten los van nummer 2 en komt een mogelijk kampioenschap binnen handbereik.