Gym: G-Groep Moordrecht doet mee aan NK

De gehandicaptengym-groep van gymnastiekvereniging TUMO Moordecht doet zaterdag 20 juni mee aan de Nederlandse Kampioenschappen ‘springwedstrijden’ in Ahoy Rotterdam. Met deelnemers afkomstig van de instellingen de Krom, Westeinde en Orion belooft dit een groot spektakel te worden.

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie organiseert tijdens het jaarlijkse evenement ‘Fantastic Gymnastics’ een wedstrijd speciaal voor gehandicapten. De deelnemers kunnen tijdens deze wedstrijden, net als net als alle reguliere sporters, laten zien wat zij kunnen en geleerd hebben tijdens te gymlessen. Na afloop krijgen alle deelnemers een diploma waar ze allen erg trots om mogen zijn.

De groep van TUMO, onder leiding van turntrainster Diana Alblas, zal deelnemen aan de onderdelen banken, trampoline en de lange mat. “Alle deelnemers en begeleiders kijken erg uit naar dit evenement. Het is voor ons fantastisch en leerzaam hieraan te mogen deelnemen en daar zijn we best een beetje trots op”, aldus trainster Diana Alblas.

Advertisements

De wedstrijd zal op 20 juni tussen 12:00 en 15:00 uur plaatsvinden en is een onderdeel van het evenement Fantastic Gymnastics, een groot evenement in Ahoy Rotterdam met alle Nederlandse Kampioenschappen op het gebied van gymnastiek.

g groep