Atletiek: Damesploeg grijpt net naast promotiefinale

De damesploeg van Atletiek Vereniging Gouda heeft op zondag 7 juni in Huizen bij de derde en laatste landelijke competitieronde uitstekend gepresteerd. Over drie wedstrijden eindigde de ploeg als zevende van ruim 70 ploegen in de landelijk derde divisie. Ondanks deze top-8 notering, die nodig is voor plaatsing voor de promotiefinale in september, zullen zij zich hier voor niet kwalificeren. Twee lager geplaatste teams waren namelijk wel poulewinnaars in hun regio wat ook recht geeft op deelname aan de promotiefinale.

Ondanks deze kleine teleurstelling konden de dames tevreden zijn. Julia Hollander scoorde veel punten voor haar ploeg door een persoonlijk record te springen bij het hoogspringen met een hoogte van 1.60m. Bij het verspringen was zij goed voor 5.16m. Jiska Pols en Astrid van der Maas vergaarden ook veel punten voor hun ploeg bij de sprintnummers en langere looponderdelen.

De mannenploeg van AV Gouda handhaafde zich dit seizoen in de tweede divisie, nadat zij vorig jaar degradeerden uit de eerste divisie. De meest opvallende prestatie kwam dit weekend van B-Junior Shaquille Haverkamp die op de 100m een waanzinnig snelle tijd liep van 11.12s. Helaas blies de wind wel onreglementair te hard in zijn rug; +2.9 meter per seconde waar 2.0 maximaal is toegestaan. Op de 200m was hij wel goed voor een officieel persoonlijk record met een tijd van 22.91s. Roland van Zuilen was vanouds sterk op de werponderdelen. Bij het discuswerpen kwam hij tot een afstand van 53.58. Ook Cosmo van Berkel was goud waard voor zijn ploeg door goede tijden neer te zetten bij een slopende combinatie van de 400m, 800m en 5000m op 1 middag.

av gouda dames