Turnsters TOOS doen mee aan NK turnen

Daphne Spruytenburg en Angelica Oudenaarden van Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen hebben op 6 en 7 juni deelgenomen aan het NK turnen in Hoofddorp, voor de 2e divisie. Daphne is in de toestelfinales 4e geworden op brug en 6e op balk. Angelica Oudenaarden behaalde in de meerkampfinale de 24 plaats, van de 38 deelnemers.

Angelica turnde op zaterdag 6 juni. Ze had een plaats in de meerkampfinale verdiend, door in de drie voorronden (districtswedstrijd, kwartfinale en halve finale) elke keer door te stromen. Ze haalde haar hoogste score op sprong, waar haar oefening beloond werd met een 12.050. Ook haar vloeroefening ging prima. Haar brug- en balkoefening verliepen helaas niet helemaal vlekkeloos, dat kostte haar kostbare punten.

Daphne was de dag daarna aan zet. Zij had tijdens de halve finale een zware enkelblessure opgelopen, waardoor ze de wedstrijd niet uit kon turnen. Daardoor liep ze de meerkampfinale mis, maar ze wist zich nog wel te plaatsen voor de twee toestelfinales brug en balk. Ze begon in de NK finale op de brug. Daar haalde ze haar hoogste score op dit onderdeel van het hele seizoen: een 11.000. Met die score greep ze met een 4e plaats net naast de medailles. Daarna ging ze naar balk. Door haar enkelblessure ging dat niet helemaal zo als ze gehoopt had. Ze viel een keer van de balk af, maar liet verder een nette oefening zien. Ze haalde op dit onderdeel een 6e plaats.

Advertisements

Voor de twee Waddinxveense turnsters is het een hele prestatie dat ze dit jaar de NK finale hebben gehaald. Daphne heeft dit jaar tijdens de districtswedstrijd in Amsterdam een bronzen medaille gewonnen en in de kwartfinale NK in Waddinxveen een zilveren medaille. Trainer René Kleiweg: ,,Dat biedt absoluut perspectief voor volgend jaar, wanneer Daphne en Angelica zich – samen met de andere turnsters van TOOS – opnieuw mogen meten met turnsters uit heel Nederland.’’

turnen toos