Goud voor turner Niels van der Sluis

Zaterdag 6 juni en zondag 7 juni werden in Leek de landelijke finales herenturnen georganiseerd voor de eerste, tweede en derde divisie. Niels van der Sluis van het ETEC TOOS Turn Team veroverde bij de toestelfinales op het onderdeel ringen een gouden plak.

Dit weekend kwamen van Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen zeven heren in actie. In categorie Instap 9 kwam Victor Moons in actie. Hij turnde een goede meerkamp en werd hiermee 13e. Hij had zich tevens geplaatst voor twee toestelfinales. Op sprong miste hij op een haar na een medaille en eindigde hij als 4e. Bij rek werd hij 5e.
Roeland Sleijpen vertoonde zijn kunsten in categorie Jeugd 7. Hij werd 10e in de meerkamp. De toestelfinale van brug leverde helaas geen medaille op, maar bij voltige maakte Roeland dit goed: hij pakte het brons.

TOOS turner Niels van der Sluis kwam in actie in categorie Junior I – 6. Een prima meerkamp leverde hem een 10e plaats op. Bij de toestelfinale op het onderdeel ringen bleek hij de beste en kreeg hij het goud omgehangen. Bij sprong eindigde hij als 5e.

Het ETEC TOOS Turn Team werd in categorie Junior II – 6 vertegenwoordigd door Swen van Diggele. Hij werd 11e bij de meerkampfinale. Bij de toestelfinale op voltige kwam hij net te kort voor het podium: hij werd 4e.

In categorie Senior 5 had Richard Nobel zich weten te plaatsen voor de toestelfinale op sprong. Hij kon niet voor een stuntje zorgen en werd 4e.

TOOS turners Boaz Floor en Bas van Agten deden mee in categorie Senior 5. In de meerkamp werd Boaz 13e en Bas mocht het podium op om een bronzen medaille in ontvangt te nemen. Hij voegde daar een bronzen medaille aan toe van de toestelfinale op voltige. Op rek en vloer eindigt hij als 4e.