Goudse omroepen verdedigen licentieaanvraag in gemeenteraad

Gouda – De strijd om de publieke omroeplicentie ging woensdagavond verder. RTV Gouwestad en GoudaFM gaven woensdagavond 6 september een een presentatie aan de Goudse gemeenteraad waarin ze hun licentieaanvraag onderbouwden. Volgens Garro Wiersema van GoudaFM is het 5 voor 12 voor de lokale omroep. “Het gaat erom ervoor te zorgen dat lokale omroep relevant blijft tussen al het media-aanbod dat er al is.” 

RTV Gouwestad is al 37 jaar de publieke omroep van Gouda. Voorzitter Henk Hoogmoed wil de komende 5 jaar in grote lijnen doorgroeien in het aantal vrijwilligers (van 118 naar 150), meer inzetten op onlineplatforms als Facebook en YouTube, deelredacties bij een centrale redactie onderbrengen en haar huidige succesformules verbeteren. Zo verwees Hoogmoed onder meer naar haar cultuur-, jongeren- en sportprogramma’s.

Garro Wiersema van de commerciële zenders GoudaFM en GoudaTV presenteerde zijn visie op lokale omroep. Zijn doel is om als lokaal mediaplatform zoveel mogelijk mensen te bereiken. Dat hoeft niet per se via een en hetzelfde kanaal. “Het is algemeen bekend dat in deze tijd radioformules uit de jaren tachtig niet meer werken. De tijd dat mensen specifiek op een bepaald moment hun radio afstemmen op een kanaal om hun uurtje te horen, ligt ver achter ons.” Hij wil slim gebruik maken van diverse mediakanalen (internet, radio/tv, Facebook, Youtube) om de verschillende doelgroepen te bereiken. In zijn plannen is ook plek voor het product Gouwestad, dat zich met een eigen kanaal op een specifieke groep Gouwenaars kan richten.

Spannend
Op 20 september spreken burgemeester en wethouders waarschijnlijk hun voorkeur uit. Pas op 25 oktober maakt de gemeenteraad bekend welke omroep de komende vijf jaar onder het publieke bestel opereert. Tot die tijd blijft het spannend.