Za. 23-9: Tentoonstelling ‘Poppenhuizen als pronkjuweeltjes’ verlengt

Reeuwijk – In Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3 in Reeuwijk, zijn tot en met november 2017 prachtige poppenhuizen te bewonderen. Het is een tentoonstelling met kleinigheden die bijzonder realistisch zijn. Speelgoed voor grote mensen met een kinderhart, of voor kinderen die graag groot willen zijn.

Wie denkt aan een poppenhuis heeft misschien kinderspeelgoed in gedachten. Maar vroeger was dit vooral het domein van rijke dames, om mee te pronken. Gluur in diverse kamertjes, keukentjes en winkeltjes van mevrouw Joke de Wit uit Hoofddorp. De bewoners lijken elk moment thuis te kunnen komen.

De hobby van Martha Moro uit Bodegraven is het zelf maken en aankleden van poppenhuizen. Huizen, winkels, keukens en meubels werden tot in detail in het klein nagemaakt. Poppen kregen echte kleding. Van ondergoed tot jurk, in de meest fraaie stoffen net als grote dames.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 26 november 2017. Tijdens deze tentoonstelling is er elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur een demonstratie en parketvloertjes voor poppenhuizen en miniboekjes maken door de heer Teun van Mourik uit Bodegraven.

Openingstijden van het Streekmuseum: zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor groepen kan men, na afspraak, ook terecht op andere dagen. Info: www.streekmuseumreeuwijk.nl