Goudse Junior Company in landelijke finale

De Goudse Junior Company (studentenbedrijf) RelationChip van het Driestar College heeft zich geplaatst voor de landelijke finale van de stichting jong ondernemen.
De Goudse junior company verkoopt de LOAD-IT. Dit is een accu waarmee de smartphone, fotocamera of tablet kan worden opgeladen. Met deze oplader willen ze het veelvoorkomende probleem van de lege smartphone verhelpen. Met de LOAD-IT kan de telefoon tot twee keer toe worden opgeladen, waar men zich ook bevindt. In de trein, de auto, het vliegtuig of in een belangrijke vergadering. Slechts door de LOAD-IT aan te sluiten met het bijgeleverde snoertje. De LOAD-IT is door de studenten in een zo klein mogelijke vorm geproduceerd en heeft een vermogen van 3000mah. Het apparaatje kost slechts € 14,99 en is te bestellen via hun website, www.relationchip.nl.
De onderneming is opgericht als onderdeel van het IBC (International Business College) op het Driestar College. In die richting volgen leerlingen met interesse voor het bedrijfsleven het havo programma in vier dagen. Een dag per week wordt besteed als IBC-dag. Er wordt dan in groepjes gewerkt aan een eigen onderneming. De leerlingen ontvangen na deze opleiding niet alleen het erkende IBC-diploma maar ook een diploma boekhouden en een cambridge certificate.