Goudenaar Alexander van Hasselt naar NK Sprint

Eenentwintig jarige Goudse schaatser plaatst zich dit seizoen voor zijn tweede NK

Gouda- De eenentwintig jarige Gouwenaar Alexander van Hasselt, schaatser van SC Gouda, heeft zich geplaatst voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Sprint. Dit NK wordt op 17 en 18 januari 2015 verreden in Groningen en is het tweede NK waar Van Hasselt dit seizoen aan mee kan doen. In november jl. deed hij mee aan het NK Afstanden in Thialf Heerenveen.

Dit weekend werd de Utrecht City Bokaal verreden. Dit sprinttoernooi is een kwalificatiewedstrijd voor het NK. De deelnemers rijden twee keer de 500 meter en twee keer de 1.000 meter.
Van Hasselt noteerde snelle tijden op beide afstanden: 37.22 en 37.10 op de 500 meters en 1.13,48 en 1.14.,42 op de 1.000 meters. Hiermee werd de eenentwintige jarige Gouwenaar tiende in het overall klassement. Deze klassering geeft recht op deelname aan het NK Sprint in januari 2015 waar de Nederlandse sprintelite gaat strijden om de titel.

Advertisements

Schaatsers van SC Gouda kwamen dit weekend uit in diverse marathonwedstrijden. Daarin werd goede zaken gedaan. Zo werd de tegenwoordig in Groningen wonende Sjoerd den Hertog zesde in de landelijke Topdivisiewedstrijd in Rotterdam en behaalde de vijftienjarige Ruben van Os zijn vijfde opeenvolgende overwinning in de marathoncompetitie in Utrecht.