Waterpolo: Heren BZ&PC op een tweede plaats de winterstop in

De heren van BZ&PC wisten thuis hun laatste wedstrijd van 2014 niet te winnen. De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel wist niet te winnen van SVH en verloor in De Kuil met 9-10.

In de eerste periode waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. SVH wist echter als eerste het net te vinden, ruim één minuut later wist Rory van Amsterdam de gelijkmaker te maken uit een man meer. Door het fysieke spel aan beide kanten en een aantal gemiste kansen bedroeg de eindstand 1-1 in de eerste periode.

De tweede periode wisten beide ploegen vaker het net te vinden. Door een mooie passeeractie wist routinier Ton van Jaarsveld de bodegravers op een 2-1 voorsprong te brengen. Lang heeft BZ&PC niet van hun voorsprong kunnen genieten na ruim 30 seconden stond er 2-2 op scorebord. Door een mooie goal in de kruising wist Jorik ter Molen de Bodegravers op een 3-2 voorsprong te zetten. SVH wist nog wel terug te komen maar BZ&PC trok aan het langste eind en sloot de tweede periode uiteindelijk met een 5-4 voorsprong af.

Advertisements

De derde periode was nog maar net van start toen Joey Schellingerhout BZ&PC op een 6-4 voorsprong te zette. De 6-4 voorsprong hebben de heren van BZ&PC niet vast kunnen houden en kwamen zelfs op een 7-6 achterstand. Rob Peek wist BZ&PC nog wel op gelijke hoogte te brengen, maar het lukte SVH toch ondanks goed keeerswerk van Robin Nieuwhof (zie foto) om 7-8 de laatste periode in te gaan.
Het laatste deel van de wedstrijd was rumoerig waardoor BZ&PC tegen een 7-9 achterstand aankeek. In de slotminuten wist Joey Schellingerhout BZ&PC terug te brengen in de wedstrijd tot een 9-10 achterstand. Met nog 53 seconden op de klok waren de bodegravers op zoek naar de gelijkmaker, echter kwam BZ&PC niet meer tot scoren waardoor BZ&PC met 9-10 verloor. Er is protest aangetekend door BZ&PC dus wellicht zal de wedstrijd nog een staartje krijgen.

Door de nederlaag van afgelopen zaterdag, staan de heren van BZ&PC op een gedeeld tweede plaats. De volgende competitiewedstrijd zal 10 januari 2015 tegen PSV in Eindhoven gespeeld worden.